Overgangsalder rite

Der er kun 3 eller 4 arter hvor hunnen stopper med at producere æg altså går i overgangs alderen, og mennesket er et af dem….rimelig enestående. Det gør at kvinde-mennesket deler noget med gudinden Hekate der på et tidspunkt er en 1 i 3 gudinde og The triple godess som er jomfruen, moderen og den modne kvinde.

Kvinden er i sin første fase pigen bliver født med sin æg, dem bære hun på og i løbet af hendes voksen liv bliver der færre æg, men heldigvis for vores overlevelse, bliver de ind imellem befrugtede og der skabes liv/magi, det er så hende anden fase og den tredje fase er hun kvinden der der har visheden  om at have båret på æg, for hun har gjort det.

Den der overangs alder sniger sig ind og det kan være ret svært at finde ud af hvor man skal markere selve overgangen og hvad man enlig skal gøre, jeg fangede Nanna Bøge Bomholt fra MåneSøstrene – Nordisk troldkraft, og spurte om hun ikke ville give et eksempel og det ville hun. 

Overgangsalder Rite

En dyb rejse til transformation I MåneSøstrene – Nordisk troldkraft, er overgangsalderen ikke kun en fysisk overgang, men også en åndelig og symbolsk rejse, der markerer vores indtræden i en ny fase af livet. Overgangsalder ritet fokuserer på at ære denne overgang gennem en ceremoniel rejse, der involverer blod, blót, trommerejse til underverdenen under fuldmånen og hyldest til Nornen Skuld.

Blótet og Ritet begynder med en grundig forberedelse, hvor jeg, der står i overgangsalderen, indstiller mig mentalt og åndeligt til den kommende rejse. Det gør jeg ved først at lave en længere udesidning om aftenen hen mod natten, som symbol på overgangsalderens placering i livets cyklus, – Jeg fordyber mig i skovens og naturens lyde og budskaber og leder i dette efter de budskaber moder jord har til mig.

Efterfølgende går jeg videre ind i et ritual for at manifestere de budskaber jeg fik ved udesidningen.

Ved rituale

Ved ritualet hidkalder jeg Moder jord, Nerthus, i nord, nornerne Urd i øst, verdande i syd og skuld i vest og Hel i midten – og medbringer noget af mit gemte menstruationsblod til ritualet, som et symbolsk offer og en gestus af transformation. I blótet ofrer jeg mit menstruationsblod til guderne, jorden og vætter, for at ære og takke dem. Dette blod symboliserer ikke kun mit livets afsluttede cyklus, men også kraften til fornyelse og transformation. Under blótet og mørkmånen begiver jeg mig ud på en trommerejse til underverdenen.

Jeg begiver mig ind i det dybe rige af underverdenen, hvor jeg i møde med mine skyts dyr og slægts fylgje vil foretage rejsen til mine vejledere. Jeg finder min cirkel dannet af mine spirituelle vejledere og jeg selv. Disse vejledere hjælper mig på min rejse gennem overgangsalderen. De er der for at støtte mig og guide mig gennem transformationen til visdommen og status som vejleder for andre i underverdenen. I cirklen i underverdenen, ved trommernes hjerteslag, hylder vi i fællesskab Nornen Skuld, den der væver menneskers skæbner for fremtiden. Jeg takker hende for hendes indsigt og styrke og beder om hendes velsignelse og vejledning på den kommende rejse gennem livet som en ”vise kvinde”.

Efter ritualet

Efter ritualet vender jeg tilbage fra underverdenen til omverdenen, hvor jeg integrerer mine oplevelser og indsigter i mit daglige liv. Jeg bærer med mine månesøstre en følelse af empowerment og fornyelse, klar til at omfavne det næste kapitel i mit liv med mod og visdom. Dette overgangsalder rite er en dyb ceremoniel rejse, der ærer overgangen til alderdommens visdom gennem forbindelsen med de guddommelige kræfter og naturens cyklusser. Det er en hyldest til livets uendelige forandringer og den konstante strøm af transformation og fornyelse, der definerer vores eksistens. 

Foto  denne artikel er Nannas egne bilder.

Nanna Bøge Bomholt, MåneSøster af nordiske troldkraft.

Nanna har faktisk skrevet en artikel her på asdun før, den finder du her, Det var den første artikel jeg fik en anden heks end mig selv til at skrive, det er altid godt når nogen har noget god viden at dele. Du kan finde mere af Nannas arbejde på disse lings