Min praksis, mit hjem, min sjæl

Januar 2024

Det er så herligt når vi for lov til at møde de mange hekse vi har i Danmark, og denne gang har asdun fanget Maja Calendula, en rigtig kreativ heks, til spørgsmål og svar.

Hvordan/hvornår viste du ud af at du var heks?

Det fandt jeg ud af, da jeg som teenager fandt nogle bøger om det at være heks og begyndte at studere og praktisere det. Jeg tror jeg har været 14 eller 15 år gammel.

Hvad har det givet dig at være heks?

 Det har givet mig en praksis og et hjem til min sjæl. Jeg har aldrig fundet mig tilrette i de kristne højtider, det giver så meget mere mening for mig at fejre naturen og dens cyklus. Jeg er ikke religiøs, men det giver mig nogle traditioner, som jeg også kan videre give til min familie. Det har også givet mig en masse viden om naturen, gamle traditioner, urter og magi.

Hvad siger din familie til at du er heks ?

Mine børn er jo født ind i det, så for dem er det jo det de kender. Mine forældre var mange år om at acceptere det, men i dag er de selv med til at fejre nogle af sabbaterne. Jeg har lidt andet familie, men de kommenterer ikke rigtig på det. Jeg har ikke så meget familie, jeg er enebarn. Til gengæld har jeg en masse selvvalgt familie og her er de fleste jo også hekse. Det meste af min vennekreds er også hekse eller interesser sig for det.

Har du nogen sinde oplevet noget negativt i forhold til at være heks?

Nej enlig ikke 😊 Ikke decideret negativt…. Men jeg kan blive træt at “sjove” kommentarer så som… kan du så trylle eller flyver du så til Bloksbjerg osv… Nogle gange har jeg oplevet i dating miljøet at nogle har googlet mig og derfor har 1000 spørgsmål 😅 Men de fleste er enten nysgerrige på en sød måde eller ligeglade… men jeg går jo heller ikke rundt med kappe og heksehat hver dag 😁

Du har arbejde meget i cirkle, hvordan er forskellen at arbejde med heksekunst alene og sammen?

Den største forskel er, at vi kan dele viden med hinanden og lære med hinanden, men det er også i ritualer og magi, hvor vi kan rejse en større kraft sammen.

Hvad har det givet dig at arbejde cirkel?

Det har givet mig søstre for livet, nogle at lære sammen med og et trygt fællesskab hvor alle er lige. At arbejde i en cirkel forpligter jo også, så man får jo også gjort de ting man aftaler. Da jeg ikke var i cirkel havde jeg nok en tendens til at udskyde nogle ting.

Kan du give et eksempel på hvordan du arbejder magisk med heksekunst

Jeg arbejder meget med det feminine, men da jeg også tror på balance, så inddrager jeg også det maskuline. Jeg arbejder med forskellige Heksekunst i forskellige perioder, alt efter hvordan det passer ind i mit liv. Da jeg skulle have børn var det, det der var i fokus, da jeg kun ønskede piger. Jeg har arbejdet med alt mulig Heksekunst og magi. Det har også været en selvudviklings rejse og jeg har derfor også brugt Heksekunst for at fremme alt det jeg følte jeg var i underskud af.

Hvor finder du inspiration til din hekse kunst?

maja9

Jeg finder inspiration i mit liv og i min cirkel til det heksekunst jeg laver. Men da jeg var yngre var det i heksebøger, på hekse chat forums og i de okkulte kredse. Jeg prøvede mig også frem og lærte hvad der virkede og ikke gjorde.

Holder du de 8 sabbat? og hvis ja hvordan?

Jeg holder ikke altid de 8 sabbater. Nogen gange har jeg ikke tid eller også bliver det på en kreativ måde. Jeg laver mange kreative ting, så nogen gange er det for mig nok, at lave en Imbolg gudinde i filt eller noget andet sabbat relateret. Jeg har også tit holdt dem sammen med mine Moonsisters i vores cirkel. Nogle sabbater holder jeg sammen med familien, så det er meget forskelligt, nogle år er jeg bedre til det end andre, men de er aldrig helt glemt.

Din cirkel laver film på YouTube Jeres film på Yoube inspirer andre hvordan føles det at jeres arbejde er med til at hjælpe andre hekse i gang?

Ja mine Moonsisters og jeg elsker at lave film på youtube, som kan inspirere andre. Det føles skønt at kunne bidrage på den måde. Da vi startede var det jo kun billeder, musik og lidt tekst, men nu bruger vi meget video. Jeg har investeret i drone certifikat og drone, fordi det bare giver nogle andre vinkler, som vi ikke har kunnet vise før.

3 gode hekse råd vider hvad ville det være?

  • Stol på din intuition.
  • Mærk efter inden du sender noget ud.
  • Gør aldrig noget for at skade andre.

Hvis du skulle give 3 gode råd til hekse der gerne vil starte en cirkel, hvad ville det være?

  •  Find dem som som du føler dig inspireret og opløftet af, nogen som også vil bidrage lige så meget som dig selv.
  • Find alt det bedste fra jer hver og brug det.
  • Fokuser på alt det positive. Brug en hel weekend sammen, istedet for en enkelt dag. Det vigtigste er at prioritere det og hinanden, lav aftaler langt ud i fremtiden og mød op.

Til slut

Som nævnt i starten er Maja kreativ og skaber værktøj ,der kan bruges hekset, shamanistisk og spirituelt, og hun sælger af det, se nærmer her på hendes Instagram side og her på hendes Facebook siden.

Der ud over holder Maja workshops hvor du bl.a. selv kan lære at skabe det værktøj du gerne vil bruge.