Om Asdun

11. marts 2018

  • Asdun startede, som forum side d. 21. juli 2010 – af Else Lund og Dittekarina, siden havde også forskelig hekset info, som stadigvæk er en del af siden.
  • I 2016 blev asdun i midlertidig lukket, livet ramte lige og siden var lavet i joomla i en udgave der ikke længer blev opdateret og da Dittekarina pludselig sad alene med siden og ikke havde viden til at overføre siden til WordPress.
  • Men! I 2018 opstod Asdun igen og er nu en info side, uden forum, men med masser af info om hekse, af hekse, og Annemette blev en del af Facebook holdet.
  • I 2019 blev podcastén hexén tilknyttede, som køre med forskelige hekserier. 
  • I 2020 blev de 2 podcast serier Heksetimen og Hokus Fokus tilknyttede siden, de var ment som en “hvad kan man få af viden af hinanden gennem en cirkel” podcast. De ligger under fanbladet podcast/heksetimen, hvor der er lagt op til at følge podcasten og lave nogen opgaver i gennem et år.
  • I 2023 blev havde siden en babysitter, der i gennem hele 2013 har lavet artikler om astrologien der hører til de forskelige soltegn.  
 

Det hele startede med at heksene var flygtede over til FB.

Mit ynglings forum Cypyrianus var harvet af trolls og Trolemosehus var i bero…ok jeg tilstår, jeg lavede FB gruppen Cyppen, sammen med en anden heks og det var her, heksene flygtede over til. Der blev så i denne gruppe efterlyst et nyt forum – og det blev fødslen af asdun (21 juli 2010) og jeg trak mig udad gruppen Cyppen.

Før FB og før forums, var muligheden for at komme i kontakt med andre hekse, at ligge beskeder i biblioteks hekse bøger. Det var der ingen, der igen havde løst til! Men nu havde heksene for alvor fået smag for FB og der blev aldrig rigtigt gang i forummet, der blev lavet en masse artikler. Der var en masse opfordringer til at hekse lavede noget sammen og ikke bar lukkede sig inde, som de havde en tilbøjelighed til at gøre.

Asdun udviklede sig til at arrangere evens, foredrag og sammen med et par andre, blev gruppen Ørlog til. Ideen var at lave 4 fede ritualer i løbet af året, så andre, som gerne ville være sammen om denne oplevelse, havde chancen for det og samtidig netværke over en fantastisk middag.

Med Ørlog blev det til og et fantastisk forårs ritual, dejlig mad og god stemning – en succes klar til gentagelse. Men under planlægningen af næste event gik det galt, og det eneste at sige om det er, at nogen gange sker der øv med øv på – og det var så opløsningen af Ørlog.

I februar 2013 dannede jeg en forening for hekse sammen med et par andre (Dansk/nordisk hekse). Her var idéen at finde en fællesnævner for den danske/nordiske heks, at oplyse om det at være heks i Danmark/norden, og derved få manet fordomme i jorden, samt at lave events, der kunne hjælpe hekse med at netværke indbyrdes, faktisk en forsættelse af Asdun og Ørlog. Det blev desværre stoppet før det virkelig fik ben at gå på, eller i hvert fald lagt midlertidigt på hylden. Men ledt efter opstod en ‘Forening for Hekse’, stiftede 2/12 2013 af tre jyske hekse,  desværre lukke denne ned i 2015.

Hekse blev/er blevet væsentlig beder til  at være på FB og lavet grupper, som passer til deres interesser og de er blevet beder til, at arranger evens og være mere åben. Det er i det hele taget nemme for interesseret at finde heksene.

Det betød at jeg i 2016 følte at asdun havde overlevet sig selv og den blev lukket ned, artiklerne fra asdun, blev flyttede over på min “egen” hjemmeside dittekarina.dk.

Men!…..2018 tænkte jeg alligevel at der er en grund til at asdun skal genopstå, 1 jeg kan lig at følge med i hvad der sker mellem hekse og deres interesser, 2 jeg kan lig at formidle det.

Dette er hvad asdun er kommet af og hvad det er i den dag i dag, formidling.