Sympatisk Dukkemagi

Åh hvilken gru! nej nej nej heldigvis er det for det meste timeligt fredeligt at lege med dukker også når det er i heksekunst. godt nok er der her på asdun artiklen Hjemsøgte objekter se her og bloggen Når der går ånder i legetøj se her,  men altså hvordan er det nu når det er et værktøj i heksekunsten og hvordan er det blevet brugt i historien, det har jeg da spurt en skøn heks om og her er hendes artikel.

Magiske dukker er en af de ældste og mest praktiske anvendelser af sympatisk magi. De er utrolig alsidige, og kan bruges til stort set hvilket som helst formål du måtte have brug for. Brugen af dukker i magi går flere tusind år tilbage og har været beskrevet i med det gamle Ægypten ca 1150 fvt. Og i det antikke Grækenland, er dukker blevet brugt til at forvolde skade på folk, men også til at binde guderne til bestemte lokationer. 

Det er nemt, spændende og fascinerende at arbejde med dukker i magisk henseende. Og skulle du have lyst til at komme i gang, vil jeg give nogle fif til at komme godt fra start.

Hvordan laver man sin dukke?

 Dukker til magisk brug kan laves af alle materialer som er formbare. Det vil sige papir, ler, træ, metal, gips, læder, strå, majs, voks, garn eller stof. (find selv på fler 🙂 ) En af de nok mest brugte metoder er at sy en dukke i stof. Dukkerne kan være så detaljerede eller grove som du synes. De kan virke lige godt – alt efter hvad du putter i dem. På nettet kan man finde skabeloner til dukker man kan printe og klippe ud efter. Jeg vil opfordre dig til at gøre lige hvad du synes passer bedst til dig. 

Når du har valgt dit ønskede materiale, skal du finde ud af hvordan du vil knytte den til personen, du vil have den skal repræsentere. Hvis du er helt ny til dukke magi, kan du starte med at lave en der repræsenterer dig selv. Det er en rigtig god måde at lære systemet på og få fornemmelsen af, hvad der virker bedst i din praksis. 

Du kan sætte personlige genstande enten i eller på dukken. Her er det også næsten kun fantasien, som sætter grænsen. Men det skal være en ting som du forbinder med personen. Du kan overveje at bruge hår, blod, negle, et billede, det fulde navn, eller en kombination. Måske vil en særlig duft eller farve også kunne styrke den sympatiske forbindelse. Vælg gerne flere genstande hvis muligt.

Hvis dukken skal have et særligt formål, kan du med fordel også indtænke urter, dufte, materialer sten/krystaller, siegler, farver, skrevne afformationer og andet som også kan styrke den forbindelse. fx rosenblade for kærlighed, velsignede penge for velstand, lægende urter i forbindelse med healing Så skal du samle alle delene så det ligner en person (eller det dyr hvis du vil lave en magisk dukke for en fx hund eller kat eller andet)

Hvad kan en dukke bruges til?

Kærligheds magi:

Du kan bruge dukken til at bringe kærlighed ind i dit liv. Både i form af at tiltrække en potentiel partner, men også i bredere forstand, ved at tiltrække kærlighed, venlighed og meningsfyldte forbindelser til dine omgivelser. Den er også oplagt til at arbejde med kærlighed til sig selv og alt hvad det kan indebære.

Velstands magi:

Du kan bruge korrespondancer til velstand, penge og overflod i din dukke og fortælle den at den aldrig kommer til at mangle noget. Du kan omgive den med genstande som for dig betyder velstand. Du kan sætte smykker på dukken og lade den ligge på silkestof (hvis du synes det er velstand)

Helbreds magi:

Dukker er også geniale til helbredende magi. Både til dig selv og andre. Hvis du ved der er en særlig kropsdel som er udsat eller har brug for heling, kan du fokusere dine magiske og helbredende genstande netop her. Du kan male eller tegne eller sy tegn for heling, eller sågar bruge plaster på dukken for at symbolisere heling og at helbredelse er i gang.

Beskyttelses magi:

Du kan fx blande beskyttende urter i ler, eller trylledej og lave små dukker for alle i husstanden. Du kan male beskyttende tegn på dem når de er færdige og fortælle hver og en af dem at de er beskyttet for enhver fare. Du skal opbevare dem et sikkert sted. Men jo mere du interagere med dukkerne, jo stærkere er magien typisk. Hvis du har et alter eller et sengebord kan de evt placeres her. En anden form for beskyttelsesmagi er at bruge dukker som “Lokkemad” således at uheld, og skadelig energi, vil springe på dukken i stedet for den som dukken repræsenterer.

Skadelig magi:

Ja… Det kan de også bruges til

Hvordan virker det?

Du har set udtrykket sympatisk magi, men hvad betyder det egentlig? I mange traditioner for magi, både ældre og moderne, spiller begrebet sympatisk magi en afgørende rolle. Ideen bag sympatisk magi er i sin kerne tofold. 

Det ene kan man kalde lighedsloven. Det er et princip som fortæller, at der er forbindelse mellem ting som ligner hinanden, og at en virkning liger dens årsag. Det andet kan man kalde kontakt eller smitteloven. Det er et princip som fortæller at ting der engang har været i kontakt med hinanden, fortsætter med at have forbindelse og indvirkning på hinanden trods afstand. 

De to principper giver den magisk tænkende evnen til at frembringe enhver effekt der ønskes, blot ved at efterligne den. Samt at, hvad der gøres ved den materiel genstand, vil påvirke den person, som objektet engang var i kontakt med.

Hvordan aktiverer man magien?

Du kan lave en navngivningsceremoni, hvor du kan give den navn og formål. Det handler om at gøre stemningen særlig. Tænde stearinlys, røgelse, pynte med sten, blomster, en fin dug eller andet. 

Du kan sætte musik på anlægget eller naturlyde. Du kan til sidst puste liv i din dukke med 3 dybe åndedrag og proklamere dukken vågen eller aktiv. Så er du klar til at bruge den! 

Kom endelig i gang med det samme. Er der et sted som skal heles sætter du forbinding på, eller massere stedet eller putter en æterisk olie på som hjælper (eller hvad du nu synes giver mening).

Hvad så når du er færdig?

Hvad gør du når du ikke længere skal bruge din dukke? Nogle dukker er kreeret til at blive tilintetgjort som en del af magien, det kunne fx være en majsdukke, som kan brændes. Du kan også inkorporere destruktionen af dukken i manifestationen af det magiske arbejde (lidt ligesom med segiler) og er det en stofdukke, kan den tages fra hinanden så symbolikken og associationen opløses.

Det er en god ide at “Deaktivere” dukken før dette arbejde påbegyndes… Det kunne fx gøres ved at rense den med røgelse og sige at du adskiller dukkens fysiske form med det den har været brugt til at symbolisere.

Artiklens forfatter

Denne skønne artikel er blevet forfattet af Christina, Moon, ThisDanishWitch, ja et kært barn har mange navne og igen har hun lånt sin viden ud til asdun, det er anden artikel, den første var om knogle kast, den kan du se her og der ud over har jeg på et tidspunkt lavet en podcast med Christina, den ligger her ved siden af.