En indre power

Marts 2024

Igen er det lykkes mig at logge en helt, ualmindelig,  almindelig heks, der er som de fleste hekse i Danmark, nemlig helt sin egen, til at svare på lidt hekse spørgsmål, denne gang er det Multiheksen alias Lillith.

Hvad siger din familie til at du er heks? 

Min familie har altid vidst at jeg er en smule anderledes, men det var da for nogle medlemmer svært at acceptere til en start. Om de forstår det i dag, det tror jeg ikke, men de accepterer det. Og i virkeligheden er jeg faktisk lidt ligeglad. Det er da nemmest at blive accepteret, men det er ikke så vigtigt, jeg er tro mod mig selv, det er meget vigtigere. 

Hvad har det givet dig at være heks? 

Det har først og fremmest givet mig en indre power. Som den vokser, så vokser selvtilliden også, jeg har fundet et sted hvor jeg kræver at have lov til at være mig. Det har lært mig at være ligeglad med hvad andre tænker og tror, så længe jeg ved hvad jeg står for, så er det godt nok til mig.  

Hvor finder du inspiration til din heksekunst? 

Det får jeg typisk fra mine åndelige guider, men jeg får også virkelig meget inspiration fra andre hekse. Jeg lytter også meget til naturen.  

Fejre du månen, og hvordan?

 Jeg holder ritualer omkring fuldmåne og nymåne. Førhen brugte jeg de gængse tanker om at fuldmånen var at give slip på de ting der ikke længere bekommer mig, og nymånen er der hvor nye ting starter. 

Men det sidste års tid, har jeg ændret den tankegang. Jeg opdagede at jeg på den måde fastholdt min tankegang på de ting jeg ikke havde, eller på de ting der var negative. Det er ikke min mening med mine ritualer, de skal give power, godt humør og energi. Derfor ændrede jeg mine ritualer til at omhandle det jeg er taknemlig for, det jeg er glad for lykkes og det der gør mit liv perfekt. Og sikke en forskel, nu får jeg den energi, power og det fokus, der er nødvendigt for at ændre på energierne. Så jeg fokuserer slet ikke på de ting jeg mangler eller skal af med, jeg koncentrere mig om alt det jeg har, og det jeg er taknemlig for. Efter jeg er startet på det, så kommer tingene nærmest af sig selv, uden at vide at jeg manglede det.  

Holder du de 8 sabbatter, og hvordan? 

Ja, det gør jeg. Nogle mere end andre. Min største sabbat er uden tvivl Samhain. Men de andre er også meget vigtige for mig. Men som de fleste, så har jeg også en hverdag der skal hænge sammen, og nogle gange falder de sabbatter bare på dage hvor det ikke er helt nemt. Så bliver fejringen ikke så stor, som hvis den faldt på en dag hvor tiden var til det. Jeg bruger oftest naturen i forhold til den enkelt sabbat.

Fejringen kommer an på den enkelte sabbat. Til yule ser jeg fx solen stå op. Til Litha ser jeg solen gå ned. Som et velkommen tilbage, og et farvel for denne gang. Til Samhain, går jeg på en kirkegård. Mine ritualer er bestemt ikke så store og fantastiske som de var i starten. Det gik op for mig at virkningen af ritualet og fejringen af sabbatten ikke behøvede at være så voldsomt, for at det havde en betydning.  

Kan du give et eksempel på hvordan du arbejde med magisk heksekunst? 

Når jeg arbejder med magi, er det oftest et spørgsmål om at ændre energierne. Ændre dem til min fordel. Nogle gange tager det tid, andre gange sker det øjeblikkeligt. Det kommer an på hvor mange der er involveret, hvor meget energi der skal drejes osv. Jeg vil ikke komme med direkte eksempler, jeg ønsker ikke at andre ved hvornår jeg bruger den slags. Men, jeg kan komme med en overordnet tanke om hvordan jeg gør. 

Jeg finder ud af hvad jeg vil ha ændret. Hvad der er galt nu, og hvad det skal ende ud med. Det er ret vigtigt, at jeg er skarp og ved præcis hvordan det skal se ud, når jeg har opnået det jeg ønsker. Så laver jeg mig et lille ritual, hvor jeg laver en hekseflaske, med div. Krystaller, urter, artefakter, sedler osv. alt hvad der, for mig, har den betydning, der gør at jeg er i stand til at ændre energien. Under dette ritual, har jeg musik, dans, masser af opbyggede energier, jeg går oftest op i min cirkel, og takker elementerne for deres styrker og deltagelse. Så stiller jeg flasken et sted der for præcis denne flaske giver mening. Nogle gange graves den ned, andre gange står den blot i mit skab, eller også står den så jeg kan se den. Og så venter jeg. Det korteste jeg har ventet, var et par timer, det længste var 3 år. Men jeg er aldrig i tvivl om at resultatet nok skal komme. Det vigtigste i denne proces er intentionen.  

Du arbejder med åndelig aktivitet, både i ting og i sten, hvordan fandt du på det? 

Jeg føler ikke det er noget jeg har fundet på, det er nærmere noget der har fundet mig. Jeg mærker energier i alt, og så er det kun naturligt at jeg begynder at arbejde med dem. Måden jeg gør det på er at gå ind i energien, og mærke efter hvad den vil, og derefter forsøge at kommunikere med den. Oftest lykkes det. Jeg arbejder ikke med åndelig aktivitet i sten, her arbejder jeg kun i de energier de indeholder, og hvad de giver af styrker og hvad de forstærker. Men med krystallerne bruger jeg deres energier til at forstærke noget jeg ønsker. Jeg forholder mig dog sjældent til bøgerne, jeg forholder mig til hvad den enkelte sten giver mig. Så kan det godt være der står noget andet i bøgerne, det forholder jeg mig ikke til, jeg går rent intuitivt til værks, hvilket jeg anbefaler alle at gøre. Der er intet i vejen for at kigge lidt i bøgerne, men for mig er det altså hvad den enkelte energi gør for mig, der tæller.  

Hvis du skulle give 3 gode hekseråd videre, hvad skulle det så være? 

  • Find det der interesserer dig, og start derfra. Er det fx urter, så gør dig god der. Er det afdøde, så gør dig god der. Efterhånden som du bliver bedre til det, så vil det automatisk give nye interesser, og så forsæt den vej. Der er kun dig der ved hvor du sparker røv.  
  • Lad være med at lytte til andre, det er dig det drejer sig om, find din sandhed, ikke de andres. Prøv dig frem, det der virker forsætter du med, det der ikke gør, det dropper du bare igen. Det der virker for dig virker måske ikke for en anden, og omvendt, deri ligger vores styrker.  
  • Blive du i tvivl, så lyt til din intuition, du ved det godt. Jeg bliver så ked af det når jeg ser opslag som fx, jeg fandt denne fjer på vejen hvad betyder det. Gå ind i dig selv, kun du har svaret. Hvad det betyder for en anden, er med garanti ikke den besked du skulle ha.  

Hvis du skulle give et par gode råd til hekse, der gerne vil starte en cirkel, hvad skulle det så være? 

At starte en cirkel er ikke bare lige. Jeg har aldrig gjort det, jeg er typisk solitær heks, og derfor nok ikke den korrekte at spørge.

  • Men lær nogle andre hekse at kende, uden at tænke cirkel fra start.
  • Find dem du praktiserer mest ens med, og begynd i det små med nogle ritualer og sabbatter, arrangementer og efterhånden kan det udvikle sig til en cirkel.

Men som skrevet, jeg er bestemt ikke den korrekte at spørge, jeg er solitær, og har egentlig ikke den stor drøm om at ændre det. Men jeg arbejder med andre hekse ind imellem og holder meget af det. 

Hvad er en heks enlig? 

Det er der mange holdninger og meninger om. Spørger du mig, så er alle der føler det, heks. Det er en følelse dybt inde i sjælen. Man ved det bare. En heks er en der har et særligt forhold til naturen. En der ser, føler og mærker energierne omkring sig. De fleste hekse har et særligt forhold til månen. Men jeg tror det er de største fællestræk. For vi er meget forskellige, hvilket i den grad er vores styrker. Vi har alle noget at byde ind med, hvilket gør at vi er et stærkt hold, hvor der altid er en der ved noget om præcis det man har brug for at vide.  

Til slut

Sidder du nu med tanken af at hende Multiheksen hende har du støt på før på Asdun, så er den god nok hun skrev artiklen om Hjemsøgte objekter, den kan du finde her, og vil du vide mere om Multiheksen så er kan du finde hendes hjemme side her.

Foto Randi Krog