Hvad er en Troldkyndig?

Trolddom og troldomkyndig er gået hen og blevet et ubrugt begreb i Danmark, med minder vi snakker om fiktive historier, men de er gamle nordisk udtryk, fra tiden før hekse titlen, en troldkyndig er en person, der besidder evner inden for trolddom og/eller magi. Faktisk betyder det, det samme som  magi og magikere. Lige som ordne troldkvinde og troldkarl gik også hen og blev erstattet af heks.

Så hvad er en troldkyndig? det er en magiker der har evner inde for troldom/magi. Det vil sige heksen og vølven udøver trolldom så de er troldkyndige.

De der i dag kalder sig troldkyndige (her i  Danmark) har oftest noget oldnordisk shamanistisk med sig. Her er set ikke shaman som noget indiansk, men fra den oprindelige sibiriske shaman som kan oversættes til troldkyndig.

Her er arbejdes områderne åndemanereri,  naturspiritualitet, trolddom, som udføres i stor del af tiden i en ændret bevidsthed/ånderejser. 

Det vil sige at for den der er troldkyndig er forbindelsen til den åndelige verden og deres kraftdyr et sammenarbejde, hvor de søger råd og viden.

Den trolkyndige bruger bl.a. trommer/trommer rejser, rasler til deres komikation med åndeverden, at være troldkyndig opfattes, som et håndværk hvor man bliver et bindeled mellem ånde/sjæleverdenen og vores hverdags virkelighed.

Pt. i skrivende stund

Den kendeste der kalder sig for troldkyndig her i Danmark er pt Annette Høst. Hun fortæller selv “fælles for shamanen, heksen og vølven er at de er troldkyndige folk, og kort sagt anser jeg mig selv for at være troldkyndig – og stadig i lære hos ånderne.”

Se Annette Høst hjemmeside her

Se også Hyldemors Have her