Forårsjævndøgn /Ostara

Dag og nat i balance

Forårsjævndøgn, Ostra eller Eostre er mellem den 20. og 21. marts, der hvor solen passere ækvator, her er dag og nat i balance og bevæger sig i mod sommeren og de lyser tider. Fejer det med forårsblomster og send gækkebreve, ønsker og tak naturen (moder jord), dette er en dag til fornyelser og al det ny der kommer og sige farvel til det gamle. Det er her du ligger det du ikke ønsker dig og sætter nye ønsker ud, det er fertilitet og kærlighed, balance og vækst. 

Der er lidt “påske” over denne sabbat, det er her at det er tydeligt at de kristne lagde deres helligdag sådan ca. oven på en ældre en. Æg farvelægges, de bruges til pynt eller placeres på alteret, som magiske talismaner, fyldes med jord og frø og sættes i naturen, med ønsket om noget der må spire. Det kan også være tidspunktet hvor du laver en ny kost eller en ny stav, hvor efter du lave et ritual for at få den navngivet.

For mig give det god mening at det er her de “nye” hekse “indvies” og ikke November-nat/ Samhain, men der er vi så forskellige, i mit tilfælde følger jeg ikke den keltiske kalender og jeg er ikke wiccaner. 

Du kan læse mere om  påskens traditioner under marts her.

Den wiccanske ostara

Under traditionel wicca bliver ostara betragtede som en mindre Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage.

Gudinden har været vågnet i et stykke tid, guden viser sig som den unge gud. Sammen viser de vejen til forår og sommer. 

Den asatro heks´s Forårsblót

(Eller Nordiske heks) En asatro heks nok kalde denne dag for Forårsblót, eller måske for “Sejrsblót”lige navn kommer måske fra en ide om vikingetid hvor dette var begyndelsen på krig og plyndringstogter og i det tilfælde er Odin den centrale Gud ved dette blót. Men ellers kunne det også være Frej eller Freja.

Den shamanistiske heks forårsjævndøgn

En heks der følger de shamanske veje ville lave et ud renselse ritualer eller sætte sig for en udesittings for at gøre sig bekendte med de nye ting der måtte komme i løbet af året, sende her sende tanker til de kvindelige kræfter og til frugtbarhed for den kommende vækstsæson. Måske de ville tage en meditation til mellem verden.  

 

En ostara tromme/meditations rejse