Forårsjævndøgn /Ostara

Dag og nat i balance

Forårsjævndøgn, Ostra eller Eostre er mellem den 20. og 21. marts, der hvor solen passere ækvator, her er dag og nat i balance og bevæger sig i mod sommeren og de lyser tider. Fejer det med forårsblomster og send gækkebreve, ønsker og tak naturen (moder jord), dette er en dag til fornyelser og al det ny der kommer og sige farvel til det gamle. Det er her du ligger det du ikke ønsker dig bag dig og sætter nye ønsker ud, det er fertilitet og kærlighed, balance og vækst. 

Der er lidt “påske” over denne sabbat, det er fordi det er tydeligt at de kristne lagde deres helligdag sådan ca. oven på de ældre og hedenske højtide.

Æg farvelægges, de bruges til pynt eller placeres på alteret, som magiske talismaner, fyldes med jord og frø og sættes i naturen, med ønsket om noget der må spire. Det kan også være tidspunktet hvor du laver en ny kost eller en ny stav, hvor efter du lave et ritual for at få den navngivet.

Du kan læse mere om  påskens traditioner under marts her.

Den wiccanske ostara

Under traditionel wicca bliver Ostara betragtede som, en mindre Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage.

Gudinden har været vågnet i et stykke tid, guden viser sig som den unge gud. Sammen viser de vejen til forår og sommer. 

Den asatro heks´s Forårsblót

(Eller Nordiske heks) En asatro heks ville nok kalde denne dag for Forårsblót, eller måske for “Sejrsblót”, lige det navn kommer måske fra en ide om vikingetiden, hvor dette var begyndelsen på krig og plyndringstogter og i det tilfælde er Odin den centrale Gud ved dette blót. Men ellers kunne det også være Frej eller Freja.

Den shamanistiske heks forårsjævndøgn

En heks der følger de shamanske veje ville lave et ud renselse ritualer eller sætte sig for en udesittings for at gøre sig bekendte med de nye ting, der måtte komme i løbet af året, sende her sende tanker til de kvindelige kræfter og til frugtbarhed for den kommende vækstsæson. Måske de ville tage en meditation til mellem verden.  

En Forårsjævndøgn/ostara tromme/meditations rejse

En lille besværgelse

Et lille ritual der passer så godt til Forårsjævndøgn, er et ønske i et frø. Det du skal bruge er en lille potte noget jord en plante/blomst som har en god mulighed for at blive til noget,  efter som du skal bruge frøet til at sende dit ønske for fremtiden. Du kan fx i din jord bruge lidt tørret  kløverblomst for held og måske en rosa kvarts for kærlighed til ønsket.

Du kommer det hele i potten og inden du kommer frøet i seder du et øjeblik og sender dit ønske ned i frøet, så planter du det og passer godt på planten/blomsten og husker at vande den, på den måde vander, nærer og passer på dit ønske.