MajNat / Beltane

Byd forårets frugtbarhed og det spirende liv velkommen

Det er en måned hvor man har fejre Frej og Frejas bryllup, der danses om majstangen, som er pyntet med bøgeløv, blomster, urter og bånd i alverdens farver, denne tradition der oprindelig hører til germansk hedenskab er i Danmark sat ikke så udbredt. 

Der er derfor heller ingen officiel dato for denne dag, men den har hørt under festen Valborg, det er en fantastisk dag at renses for det gamle og sætte ønsker for det ny. 

Jeg kalder denne maj nat for mig er dette navn det mest neutrale, da jeg hverken er Wiccaner, asatro eller noget andet. Det er aften og natten mellem den 30. april og den 1.maj.

 Dette er  en frugtbarhedsfest! Naturen vågner igen og denne nat byder forårets frugtbarhed og spirende liv velkommen. Det er en bålfest og Beltane betyder da også Bels bål og henviser til en lys gud. Nogle steder i Norden rejses der Majstang på denne dag og danske hekse er i stører grad begyndt igen at tage majstang til sig igen.

Læs mere om valborg under traditioner for april her.

Den wiccanske Beltane

Traditionel wicca betragter Baltane som en Større Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage. 

Gudinden elsker med den hornet gud og bliver gravid. 

Den asatros heks´s Maj bóld

(Eller Nordiske heks) En hyldest af foråret der nu er kommet og at sommeren for alvor er på vej.

Men enlig ikke en dag der gøres det største ud af.

Den samanistiske heks´s maj dag

 Ved denne sabbat sende tanker til de kvindelige kræfter og til frugtbarhed for den kommende vækstsæson. Der laves måske en meditation til oververden.

En Beltane meditations/trommerejse