MajNat / Beltane

24. september 2018

Byd forårets frugtbarhed og det spirende liv velkommen

Det er en måned hvor man har fejre Frej og Frejas bryllup, der danses om majstangen, som er pyntet med bøgeløv, blomster, urter og bånd i alverdens farver, denne tradition der oprindelig hører til germansk hedenskab er i Danmark sat ikke så udbredt. 

Der er derfor heller ingen officiel dato for denne dag, men den har hørt under festen Valborg, det er en fantastisk dag at renses for det gamle og sætte ønsker for det ny. 

Jeg kalder denne maj nat for mig er dette navn det mest neutrale, da jeg hverken er Wiccaner, asatro eller noget andet. Det er aften og natten mellem den 30. april og den 1.maj. Dette er  en frugtbarhedsfest! Naturen vågner igen og denne nat byder forårets frugtbarhed og spirende liv velkommen. Det er en bålfest og Beltane betyder da også Bels bål og henviser til en lys gud

Den religiøse/Wiccanske Baltane

Traditionel wicca betragter Baltane som en Større Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage. 

Gudinden elsker med den hornet gud og bliver gravid. 

Andre hekse

Nogen danske hekse følger, eller lader sig inspirer af asatro, da de har svært ved at stå ved den religiøse Wiccanske del, de bruger det nordiske guder. 

Desuden har vi i Danmark også en masse hekse der, lader sig inspirer af shamanisme og laver ud renselse ritualer fx i tipier eller går på ånderejse, hopper over bålet, trommer danser, eller udesittings for at møde sine totemdyr. De gør mest ud af de 4, af de 8 sabbat eller de betragter dem som de vigtigste af fejre. Ved denne sabbat betragtes det ikke so en af de større, dog ville en del her sende tanker til de kvindelige kræfter og til frugtbarhed for den kommende vækstsæson.

Danske hekse er i stører grad begyndt igen at tage majstang til sig.

  Billedet her ved siden af er lånt fra Pinterest og billedet for over er udlånt af Mia – Heksekedlen.

Vil du vide mere om Valborg, se unde traditioner april her.