MajNat / Beltane

Byd forårets frugtbarhed og det spirende liv velkommen

Det er  en frugtbarhedsfest! Naturen vågner igen og denne nat byder forårets frugtbarhed og spirende liv velkommen. Det er en bålfest og Beltane betyder da også Bels bål og henviser til en lys gud. Nogle steder i Norden rejses der Majstang på denne dag og danske hekse er i stører grad begyndt igen at tage majstang til sig igen.

Jeg kalder denne maj nat, for mig er dette navn det mest neutrale, da det er det jeg holder mig til. Det er aften og natten mellem den 30. april og den 1.maj.

Læs mere om Valborg under traditioner for april her.

Den wiccanske Beltane

Traditionel wicca betragter Baltane som en Større Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage. 

Gudinden elsker med den hornet gud og bliver gravid. 

Den asatros heks´s Maj bóld

(Eller Nordiske heks) En hyldest af foråret der nu er kommet og at sommeren for alvor er på vej.

Men enlig ikke en dag der gøres det største ud af.

Den samanistiske heks´s maj dag

 Ved denne sabbat sende tanker til de kvindelige kræfter og til frugtbarhed for den kommende vækstsæson. Der laves måske en meditation til oververden.

En MajNat/Beltane meditations/trommerejse

En lille besværgelse

En skøn ritual eller spell om du vil, som passer fantastisk på en Beltane/majNat der sen selv pleje, selv kærlighed, selv glæde, selv held spell.

Det du skal bruge til denne ud gave  

et fad der kan tåle varme

et pink eller rødt lys (helst pink)

nogen rose blade eller rose knopper

nogen kløver blomst

et søm eller andet til at graver med

og nogen rosa kvarts

lidt fortyndet duftolie 

Det du skal gøre og ideen bag

Du finder et lys helst pink, men rød kan også bruges, det kan være et blok lys, fyrfads lys, et hjerte formet det er hvad du syndes (ja i princip kan det være et hvilket som helst farvet lys men det ligger nogen ideer i lige netop disse to farver).

Pink er kærlighed, moral, ære, romantik og venskab. det vil sige pink repræsenterer alle variationer af kærlighed – børn, Romantisk, åndelige, og universelle.

Kan bruges ved kærlighed magi, medfølelse, tilgivelse, glæde, harmoni, følsomhed, følelsesmæssig og åndelig helbredelse, og selv kærlighed. Desuden siges det at pink fremmer åndelig opvågnen og åbning af hjertet.

Rød er mod, kærlighed, sundhed, sex, begær, styrke, energi og ild elementet. Farven er lidenskab, potens og den repræsenterer aktivitet og handling, blod. Rød symboliserer også Moder aspekt af Triple Goddess.

Rens lyset ved at vaske det eller visualiser det rent eller over røgelse. Så riser/graver du i lyset : selv kærlighed, selv pleje, selv glade, held, og hvad du nu syndes, hele vejen rundt med dit søm.

Mens du visualiser alt det, selv pleje, ned i dit lys kan du smøre det ind i duft olie, her har jeg bare visualiseret da der var duft i lyset, det var rose og kamille, der var i dette duft lys og lyset blev kalde Joy and Love. Det kan med fordel også siges højt over lyset, de ord du har riset ind i del.

Så sætte du det hele op på dit fad, så det hele styrker energien til dit lys og igen visualiser selv kærlighed osv.

Kløverblomst står for  held og lykke

Rose står for  kærlighed   

Rosa kvarts står for tilgivelse, tryghed, harmoni, balance og kærlighedskraften i dit liv.

Så tænder du og din besværgelse/spell er i gang, husk ikke at efter lade dit lys, og det gør ikke noget at slukke og tænde igen.

Selve denne besværgelse/ spell bruges til at fjerne negativitet og selv tvivl, og hvis man har det selv had. Eller hvis du bare har brug for noget selv pleje,

Der for er det også vigtigt at du tænker over hvad du gør med stumperne, man kan ligge det i sine urtepotter for at lade det vokse med planten, eller begrave det i haven, det kan være foran din bolig, i sær hvis det er noget du vil have der kommer ind i dit liv eller i baghaven hvis det er noget du vil forstærke.

Men jeg må indrømme at selv om der er disse ideer om, at man skal pleje sine raster godt for det også er en del af besværgelsen/spellén, så gør jg noget andet, jeg sidder med rasterne af lyset, visualiser at jeg fået det jeg skal bruge og at lyset stumpen er renser og fri for besværgelse/spell. Herefter kan jeg enten genbruge lys rasterne eller smide dem ud, jeg bryder mig ikke om at ligge lys raster ude i naturen. Men det er jo helt op til dig hvad der giver mest mening. Men ligge du det i naturen, så brug bivoks lys.

Skulle du få lyst til at spå i dine lys rester har du her en meget kort note udgave jeg har lavet, husk at notere på dit fad hvad der er op og ned.

(PS. jeg har drejet rundt på mine bilder så det for denne artikel ikke er nogen ide i at læse det 😉 )