Knoglekast

Divinations metoder findes i mange afskygninger. Knoglekast eller et Kragesæt er en meget gammel og intuitiv måde at se fremtidens mønstre og tendenser. Det består af små genstande med forskellige betydninger og historier at fortælle. Man stiller sit spørgsmål og kaster sine genstande og læser dem ud fra deres placering og relation til de andre genstande. Traditionelt set har sættene ofte bestået af naturlige genstande som knogler, klør, tænder, sten, grene, nødder, horn, skaller og meget andet. 

Jeg tror at mange hekse allerede har været ved at samle et Kragesæt uden at vide det. Du har måske også et skrin eller en skål med gamle smykker, glaskugler, forsteninger og brudstykker af krystaller som du ikke har kunnet skille dig af med på grund af deres historie? Måske er det netop et Kragesæt du intuitivt er ved at samle. Typisk siger man knoglesæt om en samling af KUN knogler, og kagesæt er en samling af forskellige materialer (fx både en knogle, en knap, en fingerring, en tand, en tørret bønne etc.)

Hvis du selv har lyst til at komme i gang med at spå i knogler kan du finde inspiration i denne metode (men vær opmærksom på, at der er flere måder at spå i knogler på, så dette langt fra den eneste)

1) Find dine genstande:

Dette kan gøres ved at se hvad du allerede har i gemmerne og læn dig gerne op af nedenstående liste for at finde ud af hvad de forskellige genstande skal repræsenterer. Du behøver ikke at finde symboler på alle områder, men prøv at få en velafrundet sæt ved at bruge repræsentanter for både de traditionelt positive livsområder, såvel som de lidt mere udfordrende, der kan opfordre til udvikling.

Forslag til hvad du kan kaste med:

Man kan også bruge grene, skaller, vedhæng, små sten/krystaller, nødder, mønter, nøgler, knapper, en ring, klo, tand, fossil, horn, sikkerhedsnål, søm og andre objekter i sit kast. Man kan også finde symboler ved at ridse/brænde/male på knoglerne for bedre at kunne tyde dem.

Hvilke objekter kan betyder følgende:

1) Selvet
2) helbred
3) velstand
4) familie
5) kærlighed
6) Magi
7) ja – forstærkende
8) Måske – Det samme/uændret
9) nej – formindskende
10) ondt/dårlige intentioner
11) Godt/ Gode intentioner
12) mand/maskulin
13) kvinde/feminin
14) sandhed (kunne være med en pil som kan pege)
15) Sygdom
16) skæbne/beslutning (tosidet) – kan situationen ændres af den spørgende
17) Styrke
18) balance
19) vrede
20) forsvar
21) glæde
22) frygt
23) Forhindring/problem
24) død/transformation
25) liv/genfødsel
26) visdom/læring
27) sol – at kaste lys over situationen
28) Måne – noget ligger skjult for spørgeren
29) spiritualitet/ånd

2) Forbind dig med dit sæt

For nogen, ved de allerede hvad de genstande de har fundet står for, men andre skal måske lige have lidt “taletid”. Det kan man gøre på mange forskellige måder. Fælles for alle metoder er, at man også skal lytte og give objektet tid til at give et svar.

● Tal med dem, spørg hvad de vil fortælle dig

● Giv dem energi

● Chant/syng for dem.

● Giv dem røgelse

● Sov med dem under puden eller under sengen

● Vær opmærksom på dine drømme

● Giv dem noget personligt (spyt, tåre, blod,)

● Mediter med dem og tage på astralrejser med dem – eller tromme rejser.

● Hvis du ikke får svar, fortæl da i stedet tingen hvad du vil have den symboliserer.

● Husk at skrive dine opdagelser ned

3) Før du kaster

Vær opmærksom på den overflade du bruger til at kaste oplægget på.

● Måske er det opdelt i fortid, nutid og fremtid.

● Måske er det krop, sind og ånd.

● Astrologiske betydninger kan også bruges.

● Det kan være 2 cirkler- en mindre inde i en større. Her betyder en inderste cirkel det som er meget relevant for spørgsmålet, det som er i den ydre er knap så betydelig og alt der falder udenfor skal man se bort fra.

● Man kan også bruge snor til at kreere grænserne.

● Har man et objekt som repræsenterer spørgeren, kan man lægge denne ned, før man kaster (eller lade den blive kastet sammen med alt det andet)

● Man kan også kaste og læse med verdenshjørnerne: Øst for begyndelser, Vest for følelser. Det fysiske/kroppen og finanser i nord og syd er for passion og handling.

● Hav gerne et særligt klæde, eller skind som du kaster på hver gang. tip: I stedet for at kaste hele sættet, kan man trække 1 eller 3 objekter for at blive familiær med dit sæt

4) At stille et spørgsmål

Det kan være en kunst at stille det rigtige spørgsmål. Med knoglekast eller kragesæt er det givtigt at stille spørgsmålene bredt (altså ikke noget med ja/nej spørgsmål) Prøv at bruge ordet “hvordan” til at begynde dit sprøgsmål. Fx hvordan ser de næste 3 måneder ud? Man kan spørge lidt mere specifikt til et livsområde fx: Hvordan ser mit kærlighedsliv ud netop nu og 6 mdr frem? Du kan også få et indblik i en kaotisk situation ved at sige “hvordan ser det ud netop nu?” eller “Hvad skal jeg være særligt opmærksom på netop nu?” eller “hvad skal jeg vide for at komme videre nu?”

5) Så skal der kastes

Øvelse gør mester. Prøv at sætte dig for at lave minimum 20 kast som du også journaliserer. Det vil sige tage et billede af kastet og skriv din tolkning ned. Du kan også tage en lille video på din mobil. På den måde kan du følge din udvikling og få kalibreret din tolkning så det passer til dit personlige sæt. 

For at tolke kigger man på objekternes betydning i relation til omkringliggende genstande, kig efter forhindringer (ting på tværs) eller tunneler (som forøger sammenhæng eller tiltrækning) Vær opmærksom på afstanden mellem objekter – de siger meget om deres relation. Hvis genstandene generelt ser meget spredte ud, kan det tyde på chaos. Hvis de klumper sammen, kan det tyde på, at der er meget i spil for den spørgende.

Hvis knoglerne ligger i T-form, kan det indikere en blokade af noget. Den øvre bare er blokaden (det som blokerer) , den vertikale kan være det som bliver blokeret Hvis knogler falder parallelt kan det give muligheder eller tunneler Du kan finde inspiration til din tolkning ved at søge på bl.a. youtube.

Denne skønne artikkel er blevet forfattet af Christina, Moon, ThisDanishWitch, ja et kært barn har mange navne. Jeg har på et tidspunkt lavet en podcast med Christina, den ligger her under og her ved siden af ligger der noget fra hendes YouTube kanal, netop om knoglekast. Du kan finde hendes kanal under ThisDanishWitch, og den oser af en heks der har været længe med i den danske hekse gryde, så der er masser af god inspiration at hente her.