Chakra

Chakra er da totalt new age, lyserød floffy ploffy og overhoved ikke hekset, det er rigtigt, forkert ville jeg mene! Jeg opfatter det 1. som en fantastisk måde at forklare ting ud fra som ellers hurtigt bliver abstrakte, 2 som en måde at forklare de energier og evner der ligger bag ved heksekunst, så muggler ikke bliver skræmte for helt simple ting. 

Chakra hører under ayurveda, der beskrives, som moder til alle behandlingsformer. Ud fra det ligger forståelse af krystaller, dufte, energier osv. og chakra systemet beskriver hele mennesket. Hele det energimæssige kredsløb i forhold til kroppens fysiske funktioner blev af de indiske vedaer/vismænd kortlagt, for mere end 2000 år siden og det holder stadigvæk. 

Når der arbejdes med energier er chakra systemet en måde at gribe det an på. I vedaerne er vi som menneske kortlagt i mikro/ makrokosmos, og den form for forståelse hører om noget under sympatisk magi. Derfor syndes jeg chakraer er vigtige at tage fadt i. 

Hvis vi ser på Chakraer, ser det på de fleste illustrationer som om der er 7, det er der ikke, der er mange! Men der er 7 hoved chakra, og hver af dem har sjovt nok et hovedområde, som deres energi styre. Energi er altid i bevægelse, så alt hvad der sker i sindet, sker i kroppen og omvendt. 

Derfor kan vi hjælpe vores sind og vores krop ved at forstå, hvad der sker i den. Man kan godt sige, at det vi ikke tager os af, eller tilsidesætter, samler vores krop op og husker og konfronterer os med på et sener tidspunkt, Dette skubber ubalance, dette skaber sydom. 

En lille oversigt kan se sådanne ud (dette kan faktisk også bruges hvis du ligger tarot eller runer? , som “verdensbillede”) 

Hvis vi starter med rod chakraet (muladhara) som er den røde, er der erfaringer der vedrører den fysiske verden.

I hara (svadisthana) der er den orange, har erfaringer der vedrører seksualitet, arbejde og fysisk begær. 

I solar plexus (munipura) der er gul, har vi erfaringen der vedrøre jegét og personligheden. 

I hjertechakraet (anahata) der er grøn, er der erfaringer der vedrører kærlighed, tilgivelse og medfølelse. 

I hals chakraet (vishuddha) der er blå, er erfaringer vedrørende vilje og selvudtryk. 

Og sidst men ikke mindst er kronchakraet (sahasrara) der er violet og har erfaringerne vedrørende Spiritualitet. 

Og sidst men ikke mindst er kronchakraet (sahasrara) der er violet og har erfaringerne vedrørende Spiritualitet. 

Når chankerne ses på denne måde, er det muligt at sporer ubalancer/ svagheder. Det er mulighed for at styrke og hjælpe på vej, og for at forstå hvorfor man har de svagheder man har. Kroppen har en lang hukommelse og som sagt “det dit sind “glemmer” husker din krop!” 

Der er flere måder at arbejde og få balance i sine chakra på – det kan være med chakra-afbalancer-essens-vand-kur. Det vil sige! En krystal ligges i vandet, som svare til hvert chakra fra rod og op. Jeg anbefaler nogen sten, der ikke er for stærke til begynder og det ville det være: rød jaspis, karriol, gul calcit, grøn aventurin, blondeagat, ametyst og bjergkrystal. Selv om man har prøvet det før, er disse krystaller dejlige at bruge under alle omstændigheder. 

Det du gør! – start du men bjergkrystallen og den´ skal du bruges igennem hele kuren. Du putter den i en flaske vand, eller et glas vand om aften, måske i køleskabet, eller bare stående ude og lade vande trække energi fra krystallen. Dette vand drikker du i løbet af næste dag. det gør du en hel uge med bjergkrystallen. Når du når til anden uge, skal både bjergkrystallen og den røde jaspis i vandet og ellers på samme måde i om aften og drikkes om dagen i en hel uge igen. Når du så kommer til tredje uge fjerner du den røde jaspis og kommer karneolen i sammen med bjergkrystallen og sådan forsætter du med hele chakra spekteret igennem, til du den sidste uge kun har bjergkrystallen tilbage, der med skulle kuren ha´ været 8 uger under vejs. (Det skal siges at nogen krystaller er giftige så bruger du andre Krystaller eller har du allergi, så put krystallen i en mad pose inden du kommer den i vandet, eller hvis du kar krystallerne i bitte små stykker så gem glassene fra vaniljestængerne `hvis du bruger sådan nogen´ og kom krystal stykkerne ned i disse glas og så ed i vandet.)

 

Jord – Rød

Kom i det røde fæld (jordforbindelse) og som type er det den stærke, men tunge personligheds energi. 

Som chakra er det rod og rød er chakraets farve, det er det tungeste af vores hoved chakra, det vil sige, den med det laveste energi svingning. Den har med vores haleben, ben, fødder, endetarm, kønsorganer, binyre og kønskirtler af gøre. De temaer der hører til i det røde er de reproduktive drifter, familiens sikkerked, basens sikkerhed. Den røde har en hel del handlekraft, der ligger beslutsomhed her og mod. Samtidig ligger der også en hel del destruktivt og aggression. 

Ting du kan gøre for at få gang i det røde fæld, er hentede fra den energi. Det kan aktiveres ved dyrk kampsport, boksning, gå til en fodbolds kamp og skrål -oleee- olee -olee, spis det store røde bøffer. Ha´ rå, dyrisk sex. Hør rød musik og syng med for fulde gardiner og hvad er rød musik, som fx kan være Kim Larsen med Rabalderstræde eller musik som i teksterne har det jordnære, det kan være hip hop 

Eller hvis du har brug for, at styrke det røde på et lidt mere energiplan, brug røde krystaller, duft olier og farve, som høre til den røde. Duft kan være ylang-ylang, sandeltræ, peber, vetiver. Krystal fx kan være rød jaspis, rubin, mokait, hæmatit. 

Hara – Orange

Så gå det i orange (spontanitet) en både spontan og ansvarsløs personligheds energi. Orange er hara chakraets farve, det har med vores underliv, bækken, lænd, livmoder (for dem af os der har en sådan en), nyrer, blære og binyrefunktionen for salt/væske balancen. Her har vi energien og evne til at nyde livet, føle sig fri og uafhængig, vitalitet og evnen til at leve i nuet. Samtidig med energien til at være selviske, krævende og asociale. Ting du kan gøre for at aktiver det orange fæld, dans salsas, mavedans eller tag en dykker tur i caribiske hav. Lav mad der taler til alle sanser – så du bliver våd….øøøhh det kilder ned i lille tåen. Få noget massage gerne erotisk og hør musik der taler til din indre latinske lover som latinamerikansk musik fx Ricky Martin – La Mordidita Eller skal der arbejdes på et lidt mere energiplan, brug orange krystaller, duft olier og farve, som høre til den orange. Duft kan være orange, mandarin, hvid musik, ingefær, jasmin. Krystaller kan være karneol, rav, solsten. 

Sola plexus – Gul

Bliv gul (viden) den dynamiske og til tider emsige personligheds energi. Gul er Sola Plexus farve, det har med mellemgulvet, maven/mavesække og bugspytkirtlen af gøre. Temaet her selvværd, selvtillid, koncentration, indlæring og personlig ære. men det kan også vise sig som mindreværd kontrol og utålmodighed.

Ting du kan gøre for at aktivere dit gule fæld er, løbetræning, surfing, i det heltaget sportsgrene der stimulerer integration af hjernehalvdelene. I det hele taget det at fortage dig noget effektivt, vær resultatorienteret, styrk din personlighed og udvid din horisont med viden. Et bud på musik her vil være Lindsey Stirling -Shadows eller det der hører under launch – musikken.

Eller skal der arbejdes på et lidt mere energiplan, brug gule krystaller, duft olier og farve, som høre til den gule. duft kan være neroli, citron, rosmarin. 

Hjerte – Grøn

Vær Grøn (omsorg) Den hjertelige, omsorgsfulde og bekymret personlighed energi. Grøn er hjerte chakraets farve, det har af gøre med brystområdet, armhuler, skudre, luger, hjertet og thymus kirtlen. Temaet er tro håb og kærlighed og absolut familie-kærnen. hånd i hånd med fordom fulhed og jalousi. 

Ting du kan gøre for at aktivere den grønne energi, kan være total familie hygge, en skovtur eller bage sammen. Det kan også være at cykle, gå tur, gå på jagt, fisketur. Et bud på musik ville være kærlighedssange som Céline Dion – The Power Of Love – Barry White eller mere folkekære musiker som vi i Danmark kalder Dansktoppen. 

Eller skal der arbejdes på et lidt mere energiplan, brug grønne krystaller, duft olier og farve, som høre til den grønne. Duft rose, eukalyptus, fyrrenål. Krystaller kan være grøn aventurin, smaragd, krysopras.

 

Hals – Blå

Det blå (overblik) Den stillet og kontrollerende personligheds energi. Blå har med hals, kæber, nakke, ører, tænder, luftrør, spiserør og skjoldbruskkirtlen af gøre. Temaet for den er viljestyrke, evnen til at formidle, at have det forkromede overblik. Samtidig med at energien for at være nedladende, kølig, stivnakket og have “hersker syge” bor her. 

Ting du kan gøre for at aktivere den blå energi kan være tennis, golf, polo, sejlsport, dressur. Et bud på musik vil være Mozart, Beethoven 

Eller skal der arbejdes på et lidt mere energiplan, brug blå krystaller, duft olier og farve, som høre til den blå. Duft kan være mynte, spear mint, myrra, geranium. Krystaller kan være sodalit, akravamrain, blå tropas, blondte agat

Tredje øje – Indigo

Ha´ indigo (intuition) den både dybe og virkeligheds fjerne personligheds energi.

Den indigo er det tredje øjes chakra og har med pande, hoved, nervesystem, rygmarven og pineal kirtel af gøre. temaet for indigo er det at kunne formidle og have den følelsesmæssige intelligens. At søge dybt ind i sig selv og lære af sine erfaringer og stole på sin intuition. Samtidig ligger der melankoli, mismod og det at være træt af livet her.

For at aktivere det indigo energi kan du dyrke yoga, tantra, tai chi, Qi-gong, mindfuldens, meditation, lytte til din intuition og vær en smule hippie. Et bud på musik vil være Pagan/Wicca- Earth Air Fire Water Elemental Chant eller anden eksotisk stemning fyldt, eller skal der arbejdes på et lidt mere energiplan, brug indigo krystaller og hvad kan det være? fx: Lapis lazuli, tanzanil eller lepidolit. Der ud over er duft olier, som kan være frankinsence, hyacint, kamille, lavendel, og farven aktiver også energien, så længe den er indigo. 

Kron – Violet

vær violet (visioner) den både visionære og fanatiske personligheds energi. Violet er kron chakras farve og har af gøre med psyken, lymfesystemet og hypofysen. Det er også temaet – storhed! Storhed i handling, storhed i tanke. og det er her vi finder evnen ti at se det større mønster i alt – den åndelige indsigt. Men samtidig er det også her vi finder det manipulerende, det desillusionerede og fanatiske. 

Det er ikke lige til at aktivere det violette energi ved at vælge en aktivitet – det der skal til noget der har et støre til, et budskab, være visionær eller i det hele taget storhed. 

Et bud på musik vil være The Fifth Element Music Video (1997) (Ryo Drake Productions) eller en anden grandios musiker. Eller skal der arbejdes på et lidt mere energiplan, brug violet krystaller og hvad kan det være? Der ud over er duft olier og farve også noget der aktiver energien, så længe de hører til den indigo. Duft kan være patchouli, salvie, rosentræ, rosgeranium. Krystaller kan være amatyst, sugilit, purpurit, flurit.

Her under er kort oversigter over hver chakra som du kan downloade, hvis du har løst, bare klik på billedet.