August

Der rettes på siden mere kommer

 

26. April 2011

Den sidste sommermåned, vi skal nu tage afsked med de lange lyse nætter. I gamle dage var  det en travl måned, da forrådskammeret skule fyldes op og månedens  gamle nordiske navn var da også høstmåned. Det er tiden for oprydning, fornyelse, tid for ønsker og sjovt nok er det i denne måned der er flest stjerneskud på himmelen, for du øje på dem, så ønsk af hele hjertet.

Før høstfest, lammas eller lughnashad

festligheden holdes d. 2. august. Dagen er fejring af kornet og ønsket om en god høst og det at takke jorden for den mad den giver os. Det er den første af de 3 store høste, det er også her de første frugter og urter bliver syltende og tørret til vinterens brug. Det er aften hvor du gør status over høsten, her mener jeg ikke kun i afgrøder men også hvad du har opnået i livet, se på hvad du har opnået. Denne dags wiccanske bilde er at gudinden høster/ofre sin gemal for folket kan leve, han bliver født som hendes søn igen ved yuletid så der er intet ondt i det. lughnashad kommer fra lughs fest, lugh var en gammel keldisk solgud.  lammas kommer af Loaf mass, som betyder brødmesse.

Vejr varsler for august

Middel temperatur 15,7 °C     efter 2001   17,2 °C Nedbør 67 mm                                            91 mm Soltimer 186                                                196   Regn i august giver smukt vejr i september Den 10. skt. Laurentius dag er det gråvejr efter denne dag, får vi en mild og våd vinter. Og hvis det er klart vejr om formiddagen, får vi en streng vinter efter kyndelmisse. Den 19 hvis lyngen blomstrer nu, vil vi komme til at gå i sne til halsen.
 

Litteratur:

Familiens bog om årets traditioner, Ulrikke Gercke mfl. Politikkens forlag. Køkkendagbogen, Anette Eckmann, Lindhardt og Ringhof, 2004. Heksens håndbog, Dannie Druehyld, Høst og Søn, 1998. Hjemmesiden: Vejrvarsler.dk og dmi.dk