Før Høst / Lugnasadh

Fejring af kornet og ønsket om en god høst

Før høst (fest), lammas eller lughnasadh er en festlighed der holdes d. 1. eller 2. august. Lughnashad kommer fra lughs fest, lugh var en gammel keldisk solgud og  Lammas kommer af den kristnede kirkes  Loaf mass, som betyder brødmesse, det var dagen hvor brød bagt på det første høstede korn blev placeret på alteret som offer. 

Dagen er fejring af kornet og ønsket om en god høst, man takke jorden for den mad den giver os. Det er den første af de 3 store høste, traditionelt er det også her de første frugter og urter bliver syltende og tørret til vinterens brug. 

Dette er aften hvor du kan gøre status over høsten, her mener jeg ikke kun i afgrøder, men også hvad du har opnået i livet. En mere kreativ ting du kan lave denne dag er halm/korndukker, som kan bruges til at pynte op med.

Se også om Lughnsadh under traditioner august her.

Den Wiccanske Lughnsadh

Traditionel wicca betragter Lunasadh som en Større Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage. 

Gudinden både fyldes af glædes og af sorg, for Guden er dødende, da Gudinden høster/ofre sin gemal for at folket kan leve, men han lever på ny inde i hende, som solbarn. 

Den asatro heks´s Hostblót

(Eller Nordiske heks) Den asatro heks måske holde en Hostblót omkring d. 20 august, og den centrale Gud ved dette blót er for mange Thor. 

Hverken de asatro hekse eller de shamanske hekse vil syndes denne sabbat er vigtig, nogen holder det bare for hyggen skyld og for at fejre årets gang og andre springer den helt over. Men ud fra et nordisk synspunkt ville dette betragtes som en mindre sabbat

Den shamanistiske heks´s før høst

Den shamanistiske heks og laver ud renselse ritualer fx  går på ånderejse, hopper over bålet, trommer danser, eller udesittings for at møde sine totemdyr. 

Ved denne sabbat  ville de sende tanker og tak til de ting der har været høstet igennem sommeren og måske lave en meditation til oververden.