Før Høst / Lugnasadh

Fejring af kornet og ønsket om en god høst

Før høst (fest), lammas eller lughnasadh er en festlighed der holdes d. 1. eller 2. august. Lughnashad kommer fra lughs fest, lugh var en gammel keldisk solgud og  Lammas kommer af den kristnede kirkes  Loaf mass, som betyder brødmesse, det var dagen hvor brød bagt på det første høstede korn blev placeret på alteret som offer. 

Dagen er fejring af kornet og ønsket om en god høst, man takke jorden for den mad den giver os. Det er den første af de 3 store høste, traditionelt er det også her de første frugter og urter bliver syltende og tørret til vinterens brug. 

Jeg lært den at kender under navnet Før Høst Fest, men grundet vores klima forandringer er høsten rykkede, så denne dag lander ikke nødvendigvis før høsten længer, så i dag siger jeg Høst fest eller bare Høst.

Dette er aften hvor du kan gøre status over høsten, her mener jeg ikke kun i afgrøder, men også hvad du har opnået i livet.

Se også om Lughnsadh under traditioner august her

Den Wiccanske Lughnsadh

Traditionel wicca betragter Lunasadh som en Større Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage. 

Gudinden både fyldes af glædes og af sorg, for Guden er dødende, da Gudinden høster/ofre sin gemal for at folket kan leve, men han lever på ny inde i hende, som solbarn. 

Den asatro heks´s Høstblót

(Eller Nordiske heks) Den asatro heks måske holde en Høstblót omkring d. 20 august, og den centrale Gud ved dette blót er for mange Thor. 

Hverken de asatro hekse eller de shamanske hekse vil syndes denne sabbat er vigtig, nogen holder det bare for hyggen skyld og for at fejre årets gang og andre springer den helt over. Men ud fra et nordisk synspunkt ville dette betragtes som en mindre sabbat.

Den shamanistiske heks´s før høst

Den shamanistiske heks vil ved denne sabbat sende tanker og tak til de ting, der har været høstet igennem sommeren og måske lave en meditation til oververden. 

Måske   lave en udesitting på det de har opnået igennem året og hvad der skal til for at nå de sidste mål for året.

En Høst/Lammas tromme/meditations rejse

Høsten der er opnået

 Tiden omkring Høst bruger jeg til at kigge mine urter igennem, hvad er blevet for gammelt, hvad er næste brugt op og hvad ligger der til at skuldes brændes. Energien/ modernatur begynder at trække sig tilbage, blive indad og rolig, sagt på en anden måde, det er dagen at gøre status over årets magi, mål og ønsker. Det gør jeg med sådan en fin oversigt som er her under.

Og ja så bager jeg brød, opskriften er en lig lige gyldig, men formen er som et forstenet søpindsvin, da det siges, at det forstenet søpindsvin indeholder nøglen til vores genetiske koder, altså alt hvad vi er bygget af, alt hvad vi er og alt hvad vi har mulighed for at blive.  Det er gode tanker bag en høst brød, der kan deles. 

 Et godt bud på hvad men kan lave på sådan en Høst/Lammas vil være, at kigge i din magisk dagbog / spejlbog eller hvad du nu kalder dine notater, se hvilke magi du har opnået, hvilken „høst“ du opnået.