Juli

Der rettes på siden mere kommer

 

26. Juli 2011

Denne måned er opkaldt efter Julius Cæsar, det ældre danske navn var ormemåned. Det er den midterste sommermåned og stort set alt summer af liv, her bør vi have travlt med at indsamle D vitaminer i solen. Der er i dag ingen mærkedage her, så der er ikke så meget at skrive om, men til gengæld er der masser at samle ind i naturen, så der er enlig heller ikke tid til masse festligheder. Her ligger, for en del wiccaner, Lammas d. 31. juli eller d. 1 august, for mig heder det før – høstfest og det ligger i august og er beskrevet i august.

vejr varsler for juli

Midde temperatur 15,6 °C   efter 2001   17,4 °C Nedbør 66 mm                                         77 mm Soltimer 196                                            232   Mange hvide skyer på himlen giver en streng vinter med megen sne. Når juni vise sig varm og klar, vi oftest i julen kulde har. Den 1. Regner det denne dag, vil det forsætte i fyrre dage og nætter. Den 10. Knud Konges tørke gør bønders tanker mørke. Den 13. Regner det på denne dag, får bonden ikke sit hø hjem. Den 19. Regner det på denne dag, er der ingen kerner i nødderne. Den 22. Som hundedagene starter vil slutte.(Hunde dagende begynder fra d. 22. juli til og slutter d. 22. august). Den 25. Skinner solen klart denne dag, kan der ventes en streng vinter. Regner det på denne dag, bliver vinteren mild. Den 29. Fuldmåne denne dag giver en streng vinter.  

Litteratur:

Familiens bog om årets traditioner, Ulrikke Gercke mfl. Politikkens forlag. Køkkendagbogen, Anette Eckmann, Lindhardt og Ringhof, 2004. Hjemmesiden: Vejrvarsler.dk og dmi.dk