Efterårsjævndøgn /Mabon

Tak for årets høst

Efterårsjævndøgn eller Mabon ligger omkring d. 21. september og nat og dag er igen lige lange. Denne fest er tak for høsten der er kommet i hus, det være  korn,  frugt, bær, urt og svampe. Festen ligges efter månens fase.

 

 Det kaldes også for den anden høstfest, men høst er ikke kun det spiselig for dette er også tid for refleksion, tid til at nyde høsten af vort arbejde, for hvad vi har plantet over det sidste år og hvad vi har formået at høste – altså både på de indre og de ydre planer. Desuden er det tid til at forberede sig til en mere indadvendt vintertid.
Se også om Efterårs jævndøgn under traditioner september her.

 

Den Wiccanske Mabon

Traditionel wicca betragter Lita som en mindre Sabbat, da de følger de keldiske mærkedage

Guden viser sig som den gammel  gud som i skovene hvor træerne taber sine  blade og blomster og planter visner . Gudinden forbereder sig på sin lange og trækker sin livskraft til sig.

Den asatro heks

(Eller Nordiske heks) For den asatro heks er det ikke nøvendigvis den sabbat man ville gå mest op i med at holde blót osv, fejres der noget er det at den sidste høst er i hus.

 

Den shamanistiske Efterårsjævndøgn

Det kunne også være en  udesittings for at køre sig klar til vinteren, ved at invitere efterårs energi og stemning ind i kroppen. En meditation for mellemverden ville give mening her. Ellers er der fokus på det at nat og dag er lige lange.