Sommerferie 2018

Hvad skal der ske i ferien? Vi har spurgt to skønne kvinder om inspiration.

Hvad er en sommerferie uden en god bog? I år gør vi det anderledes end de andre år. Denne gang har vi spurt Gudrun Victoria Gotved om ideer til en god sommerferie læsning.

Gudrun Victoria Gotved bliver også kaldt vølven fra Ribe, hun har selv skrevet boge Asatro – de gamle guder i moderne tider, med denne bog tager hun udgangspunkt i egen personlige livserfaringer og arbejdet med det oldnordiske materiale.  Bogen rummer også oplysninger om asa-religionens historie, de forskellige guders betydning. 

Gudrun Victoria Gotved  startede i viking miljøet i 1996, hun er er asatro og godt inde i de skriftlige kilder. Hun har interesseret sig for alternativ behandling og urter så langt hun selv kan huske tilbage, har deltaget i kurser i Shamanisme og Sejd. I 2007 blev hun ansat på Ribe Viking Centre som formidler, først med ansvar for ritualerne, men ret hurtigt kom rådgivning med runer ind over. Og fra 2015 fik hun sit eget vølvested på Ribe Vikingecenter, med offermose, og tid til at hellige formidlingen af Vølven 100%.  Galdren (de magiske sange) står også hendes hjerte nær, og den healende kraft der er i dem. 

Gudrun Victoria Gotved bogliste er:

Den første

Jeg vil sige, at “Jorden synger” af Anette Høst er et must hvis man kan lide at tage varsler i og af naturen og gerne vil være i kontakt med jorden.”

Nr. to

“Jaguar i kroppen – sommerfugl i hjertet af Ya’Acov Darling Khan‎ er også en rigtig god bog, om hvordan shamanens vej kan forme sig.”

Og lige en til

“Hov! der er jo selvfølgelig også “sort hedder en sten” af Flemming chr Nielsen. En bog om, hvordan hedenskaben har overlevet i det skjulte i DK, fra fordums tid og til idag.”

Men sommerferie handler ikke kun om at læse, men også at tage ud og opleve noget nyt, derfor har vi spurt Helle Hexe Hedenlil og hvor der kunne være sjovt at tage på tur.

I 2015 blev Hexe Hedenlil kåret til årets heks i den da værende forening Hekse.dk på foreningens sider stå at hun fik prisen “for en solid og åben indsats for heksemiljøet, i kraft af hendes arbejde for imødekommenhed, arrangementer og offentlig åbenhed i forhold til miljøet.” 

Hexe Hedenlil fortæller at siden sin barndom har heksen været en naturlig del af hende, at heksekunst noget hun praktiseret på sin helt egen måde og uden hjælp fra bøger. Hun påvirkes af energier og indtryk, fra naturen og de væsner der befinder sig omkring hende, en kommunikations form har udviklet sig over år. 

Siden hen er heksekunst og magiske metoder igennem bøger kommet til, men hun er stadigvæk nød til, at gøre tingene på sin helt egen måde, ellers virker det ikke. Hexe Hedenlil  praktisere både som solitær heks, men er også med i fællesskab med sine månesøster/ MoonSisters. 

Hexe Hedenlil rejse liste er:

Hekse og Bloksbjerg hører næsten sammen  

For hvem har ikke hørt om, at heksen flyver til Bloksbjerg hver midsommer…. men virkeligheden er noget ganske andet, da de på Bloksbjerg ganske vist samles hvert år, men ikke til midsommer, men på Walpurgis aften… Den sabbat, som vi hekse kender som Beltane,…. denne begivenhed er ganske stort og ønsker man, at opleve den, så skal du bestille i lang tid i forvejen…. ja måske endda et år i forvejen…. 

Bloksbjerg kan dog sagtens besøges på alle mulig andre tidspunkter, og det er en oplevelse at køre med det gamle tog op på toppen af Bloksbjerg…. Der er også nogle lange vandrestier i ubeskriveligt smukke naturområder, som man kan udforske, Men det som gør stederne interessante for os hekse er jo alle disse historier, sagn og myter om hekseri…. “Harzer-Hexen-Stieg” er en ca. 100 km lang vandre rute som fører fra Osterode til Harz, over eller forbi/omkring Bloksbjerget til Thale…. og disse byer har utrolig meget omkring hekse… du vil møde hekse figurer i alle mulige afskygninger samt i butikker er der masser af soveniers… I Thale er der ligeledes heksens danseplads med masser af butikker med skønne hekse ting…. og det omvendte heksehus som også er sjovt at besøge… I områderne er det let at finde hotel, Bed and Breakfast eller campingpladser… men hvis I tager afsted i højsæsonen så book lige pladser inden i tager dertil… Ligeledes vil det være en god ide, at have ord og vigtige sætninger oversat til tysk, hvis ikke du selv er god til sproget…. da der ikke er mange der taler engelsk… 

Hekse by Salem 

Ligger i Massachusetts USA er uden tvivl en af de mest hekset byer jeg nogensinde har set… Hele byen har nærmest hekse som tema… gaderne er fyldte med museums omkring hekse… både den historiske del omkring de mange hekse henrettelser, der har fundet sted og gjort byen kendt, men også omkring de moderne hekse, der i dag har benyttet sig af historien og gjort stedet til et mekka for hekse, spirituelle mennesker og turister der syntes, at alt dette er spændende… gaderne er fyldte med kæmpe butikker med alverdens hekse ting… og moderne hekse har forstået at vise, fortælle og sælge ting som rigtig hekse lave, samt at fortælle det historiske, og gøre deres til at historien ikke gentager sig… i hvert fald ikke i Salem, hvor hekse i dag er meget velkommen, fordi de giver masser af turister og penge til byen…. Det er en kæmpe oplevelse, at se så mange hekse samlet i en by og det er virkelig en oplevelse, at opleve deres butikker og deres nutidige måde at leve af at være heks på…. Byen er meget smuk og helt unik…. den ligger ca. 30 minutter kørsel med tog fra Boston og det gør, at den mere fremkommelig at besøge, da man ofte kan være heldig, at finde flybilletter til Boston for et overkommeligt beløb…. 

The Witche’s goes to Glastonbury 

Denne gang var jeg afsted med mine Moonsisters, Glastonbury var faktisk et af de steder, som jeg i aller flest år har ønsket, at besøge og nu kom vi afsted…. Kravene til byen var tårnhøje, for stedet er jo kendt for sine magiske energier, sine Gudinde templer og totalt hekset/ wicca atmosfære og ja ikke mindst forretningerne…. Og personligt efter at havde været i Salem, ja så skulle der noget til for at matche dette….. men tro mig… Glastonbury kan… omend jeg ikke ønsker at vælge hvem og hvad der er bedst, for begge byer er FORMIDABLE og har hver deres at byder på… også selvom de minder om hinanden på rigtig mange andre punkter…. Jeg nægter at favorisere og nøjes med at elske begge steder ja alle 3 steder ubetinget…. Glastonbury’s energier er dog en ualmindelig magisk oplevelse i sig selv…. Tågerne over Avalon er måske nok usynlige, det meste af tiden, men tag ikke fejl… den rammer dig som en eventyrs-mur med de mest ubeskrivelige og magiske energier…. og det er ikke kun oppe på The Tor energierne er….. de findes over alt i byen…. Det lilla Gudinde templet inde i byen er ubeskrivelig magisk, at besøge, det er så smukt dekoreret og sikke en ro og sikke en stemning…. 

fornemmelsen af at at blive healet i hele krop og hele sjæl er umådelig stærkt at opleve… og det påvirker en på så mange forskellige måder…. denne Gudinde stemning findes så mange steder rundt om i Glastonbury … The chalice well og kilden, der løber igennem parken, igennem byen og hen til The White Spring Well, alt dette er virkelig er oplevelse, at prøve at være en del af…… Tro mig at jeg får tåre i øjnene nu her, hvor jeg skriver dette og hver gang jeg tænker på stedet…. Det kalder så meget på mig og jeg må bare tilbage igen…. Men ikke uden mine månesøstre, de skal med… jeg elsker at kunne mærke alt dette sammen med dem og da dette er muligt …. ja så har jeg det bare sådan, at jeg skal have dem med næste gang også, så vi kan opleve og se og høre det hele sammen…. ellers føler jeg bare, at det hele er en magisk drøm…. men fordi de var med så ved jeg, at alt vi har set, og mærket og hørt og oplevet er sandt…. Hvis nogle af jer sidder med et ønske om at rejse til et totalt magisk sted, så er Glastonbury stedet…. 

Vi siger tak til Gudrun Victoria Gotved for at ville være med til at anbefale gode bøger til sommerferie læsning og til Hexe Hedenlil for inspiration til dejlige ture, når tid er – rigtig god sommerferie fra Asdun.