Sommerferie 2015

Igen i år har vi bed forskellige skønne hedninge om hvad de ville anbefale at læse i sommerferien og i år har vi lokket en ny med på banen. 

Citat fra deres egen hjemme side

Vi vil med andre ord forsøge at skabe et rum, hvor alle er velkomne til at lave debatter eller andre arrangementer om alt muligt indenfor hedenskabet. Oplysning, menings- og videns-udveksling blandt os selv i miljøet. Dette er vores tanker bag Hedensk Oplysningsforbund.”

Arnulf sagaen af Sanne Clod Pedersen Ung/voksen

Dette er den første bog i sagaen om den unge viking Arnulf. Han er en 16 år gammel viking der længes efter at tage på plyndringstogter og se verden. Men Arnulfs drømme skubbes til siden, da hans bror Helges skib vender tilbage med fortællinger om tragiske begivenheder. Arnulfs sorg overvælder ham og han flygter fra sine fejltagelser sammen med en norsk træl. Deres færd er farlig og Arnulf bliver snart involveret i alt fra kongemøder til plyndringstogter og blodige kampe.

Sigurd Fafnersbane af Jørgen Markvad Ung/højtlæsning 

(Sagafortælling)
Gendigtning af sagaen om Sigurd Fafnersbane, der med sværdet Gram dræber sin far, Fafner, der er i slange/drageskikkelse. Med baggrundsmateriale og den oprindelige oversættelse fra 1822.

Imellem runer og romantik af Catharina Corvu 

Forlag: Alinea (fås antikvar) Ung/voksen (undervisning)
Er en bog med tekster inden for forskellige genrer, der beskriver perioden 1000-1800.

Den grænseløs af Jussi Adler-Olsen 

Voksen (Krimi med hedensk islæt)
Den særdeles jordbundne Carl står foran en besværlig og mystisk efterforskning, alt imens en dygtig manipulator med jernvilje beskytter sig selv og sine med alle tilgængelige midler og ikke lader nogen eller noget komme i vejen. Undervejs og i kompromisløse, alternative miljøer bliver Rose, Assad, Carl og den nytilkomne Gordon udfordret på alle tænkelige måder.

Edbryder af Martin Jensen 

Voksen (Krimi med hedensk islæt)
Der er gået et par måneder siden stormandsmødet i Oxford, og vikingekongen Knuds magt over England er tilsyneladende sikker, han ikke er ganske tryg ved sin ealdorman Leofwine i jarledømmet Mercia. Skønt Halfdan højlydt mukker over at skulle tilbringe tiden i uvirksomhed, er Winston Tegner på sin side utilbøjelig til at forlade Alfildas bløde arme og gode mad, og han afviser et tilbud fra munkene i Peterburgh, der ønsker, han skal berige en bog om deres klosters grundlægger med sin kunst. Alligevel får munkene deres vilje, da kongen beordrer sine to sporhunde ind i Mercia for at være hans øjne og ører og opsnappe, om Knuds mistænker til sin ealdorman er begrundede. Undervejs gør de ophold i klostret i Brixworth, hvor de inddrages i opklaringen af mordet på en munk, der findes sværddræbt foran
alteret med højre hånd hugget af. 
 


Citat fra  1001 Nats Boghandel FB side

“Butikken har et unikt koncept med KØB, SALG og BYTTE af nye og brugte spirituelle bøger, der ud over sælges krystaller, røgelse, smykker, drømmefangere, malerier m.m.”
Igen i år har vi spurgt Daniel Pind fra 1001 nats boghandel og han anbefaler:

Moderne Hedenskab og Magi – af Claus stoltenberg Ceridwen’s

Bogen bygger på Claus Stoltenbergs egen udvikling indenfor det okkulte. I 2009 stiftede han første gang bekendtskab med tarot og siden da har hans rejse udviklet sig til også at omfatte astralrejser og bønner. Forfatteren opfordrer til, at man finder sin egen vej og blot lader sig inspirere af hans erfaringer.

Handbook of Incense Oils and Candles – af Maya Heath

En guide til hvordan du bruger olier, røgelser og lys til spirituel og magisk brug.

Indre ro i en travl hverdag – af Joan Borysenko

(52 enkle strategier, der kan transformere din hverdag) 
“Denne bogs 52 kapitler handler om enkle ting, alle kan gøre for at leve i nuet med mere glæde, mod, venlighed, visdom og fred.
Forfatteren siger:  Det er mit håb, at jeg ved at kombinere videnskab, fortællinger, psykologi og visdom fra verdens store åndelige traditioner på disse sider har taget det enkle … og gjort det nemt. Resten er op til dig.

Shamanens vej – af Michael Harner

Shamanisme bliver alt for ofte opfattet som eksotisk og spændende hokuspokus, hvor det gælder om at kaste forbandelser og udøve voodoo. Den opfattelse holder ikke. Michael Harners Shamanens vej er en guide til kraft og healing, både en mere personlig indføring i shamanistiske metoder og en indføring i de ældgamle shamanistiske metoder, der er blevet brugt af indfødte overalt på jorden, fx på det amerikanske kontinent, i Asien og i Australien i århundreder, ja årtusinder.

Vinden er min moder – af Bear Heart

 Bear Heart fortæller i Vinden er min moder historien om sit liv og sin lære. Han taler om respekt, indlevelse og kærlighed – begreber der trods deres, universelle karakter ofte bliver glemt. Bear Heart lærer os at huske det igen, og han hjælper os på vej til at lære om vores indre, vores sande karakter gennem spørgsmålene: Hvilken slags menneske er du? Hvordan behandler du dine forældre, dine børn dine venner? Hvilke værdier har du? Gennem bogen lærer du at leve et rigt liv, uanset hvilken tro du ellers måtte have. Bear Heart fortæller om traditionel indiansk visdom gennem anekdoter som viser hvordan man opnår mental, følelsesmæssig og psykisk sundhed.

 “Nekropolis er en specialbutik for heksekunst, shamanisme, okkultisme og magi. Bogcafeen er også et mødested for det okkulte og spirituelle Danmark, både på internettet og i den fysiske verden.”  
I Nekropolis spurgte vi Bjarne Salling Pedersen hvilket 5 bøger han vil anbefale til sommerferielæsning:

MAGIENS UNIVERS af Allan Hjorth og Lone Pilegaard Hansen.

En fantastisk bog på dansk, der giver en grundig indføring i nogle af principperne bar kaosmagi og den teoretiske og praktiske tankegang bag magi og magiske kræfter.

THE MYSTICAL QABALAH af Dion Fortune.

Dion Fortune havde sine rødder i Golden Dawn, psykologien (hun var uddannet psykolog) og Teosofisk Samfund.
The Mystical Qabalah er blevet en moderne klassiker, der på en dyb – men pædagogisk – facon fortæller om qabalahen som den praktiseres i vestlig magisk tradition.

THE DIVINE HORSEMEN af Maya Deren.

Filmskaberen og antropologen Maya Deren var en af de første amerikanere til at beskrive Voodoo i Haiti efter anden verdenskrig. Bogen er et studie i traditioner og livsstil indenfor Voodoo miljøet og er blevet en akademisk klassiker om emnet.

THE FENRIS WOLF, No. 7 af Carl Abrahamsson og andre.

The Fenris Wolf er et tidsskrift og en antologi hvor samtidens okkultister og kulturpersoner i undergrundsmiljøet bidrager med artikler omkring mange forskellige emner. The Fenris Wolf er en god kilde til at holde sig orienteret om, hvilke tanker og strømninger der er blandt samtidens okkultister.

THE AYAHUASCA TEST PILOTS HANDBOOK af Chris Kilham.

Interessen for Ayahuasca og andre psykoaktive stoffer er eksploderet de seneste år, og i denne bog giver Kilham en introduktion til ceremonierne omkring, og brugen af Ayahuasca.


Asdun´s egne anbefaleringer:  
“En side der formidler info, der er interessante for de danske hekse,
 Asdun en side for hekse, af hekse, om hekse. “  Adsun

Buckland´s Complete book of witchraft af Raymond Buckland

 En dejlig let læselig wicca bog med opgaver for hvert kapitel så du kan tjekke om det nu er forstået det du har læst. Samtidig formår Buckland at beskrive traditioner og ritualer helt nede på jorden.

Solitary witch af Silver Raven Wolf

Her er et opslags værk, der indholder forklaring på næsten alt hvad hjertet ville vide om energi, symbol og magi inden for heksens verden. Om man er wiccaner eller ikke så er der absolut info her der er brugbar.

Northern magic af Edred Thorsson

Er du interesseret i at kende den nordiske åndelige arv og bruge den i et en livsstil med krop-sind-ånd, så er her er en gennemgang af nordens mystik og magi.

The circel  within af Dianne Sylvan

her sidder du men en guide til at skabe en personlig og åndelig praktisk for din dagligdag. Bogen er en rigtig wicca bog med inspiration til bønner, ritualer og livsstil.

Energimedicin i praksis af Donna Eden

 I denne bog videregiver Donna Eden sine mangeårige erfaringer med hvordan vi energimæssigt hænger sammen og hvad det er, der påvirker, svækker eller styrker vores energifelter og dermed vores helbred. Hun giver detaljerede anvisninger på hvordan man gennem energimedicin f.eks. kan give nyt liv til en træt krop, styrke immunforsvaret, lindre smerte og depression og forhindre småskavanker gennem 5 minutters daglig praksis.
Diverse bøgers tekst er blandet med hvad hver i sær selv har sagt om bøgerne og tekst fra saxo.com, bog-mystik.dk