Sommerferie 2014

Jeg elsker bøger og nu fik jeg ideen til en “hvad kan du læse i din sommerferie” anbefaling og det er lykkes både at lokke Nekropolis (en okkult boghandel på sjæland)  og 1001 Nats Boghandel (en mere alternativ boghandel på Fyn) til at være med og så også fra os selv selvfølge.

Citat fra 1001 Nats Boghandel FB side

 “Butikken har et unikt koncept med KØB, SALG og BYTTE af nye og brugte spirituelle bøger, der ud over sælges krystaller, røgelse, smykker, drømmefangere, malerier m.m.”
 

Fuglenes Budskaber- af Takanaiya Schanne

(Handler om fuglenes symbolik og budskaber ud fra et shamanistisk synspunkt)

 En fjer repræsenterer væsener, mestre og engle bærere af åndelige budskaber. Når en fjer kommer dalende ned fra himlen eller den ligger smukt på min vej og venter på at sende mig sit budskab er det en hilsen til mig fra højeste guddommelige kilde som jeg nu giver videre til dig der læser dette. Modtag din fjer Fyld den med din bøn, træk vejret i en smuk følelse og blæs kærlighed på eller lad vinden hviske på den, det bærer dine bønner og drømme til Skaberen.

Praktisk spiritualitet – af Dan Millman

(Handler om spiritualitet i hverdagen)
 Praktisk spiritualitet viser, hvordan vi kan samle alle brikkerne i livets puslespil, og hvordan vi kan forbinde den spirituelle kerne med hverdagens praktiske virkelighed. Den viser os gennem direkte og enkel visdom, hvordan vi kan ændre forvirring til klarhed, viden til handling og hverdagen til en opdagelsesrejse. Dan Millmans 12 indgange til personlig vækst kan ses som en bro fra det personlige ståsted her og nu til de mål, vi hver især har sat eller vil sætte os.

Hil Thor Hil Odin – Mit år med Asatroen, Version 2.0 – af AzizA

(Om moderne asatro anno 2010erne)
 Bogen er baseret på et års eventyrlig antropologisk rejse i de moderne Asatroendes fantastiske univers. AzizA har beskrevet og ikke mindst fotograferet kulthandlinger.
Første del af bogen giver en kort introduktion til Asatroen samt en generel beskrivelse af ritualer – fra blót, håndfæstning og gravfærd til eksperimenterende ritualer som blodsblanding, sejd og rituel sex – krydret med beretninger fra Asatroende, som har udført dem.
Bogens andel del beskriver – rigt illustreret – events og spændende ritualer, som AzizA har overværet. Da de Asatroende sjældent tillader fotografering under ritualer, er de mange smukke billeder fuldkommen unikke.
Tredje del kommer helt ind under huden på de Asatroende gennem 25 personlige interviews omkring troen, Guderne, livet, døden, efterlivet, visioner for Asatroen m.v.
Fjerde del indeholder ordforklaringer, stikordsregister, litteraturliste m.v.

Spøgelser – Tro, fakta og teorier – Jens Laigaard

(Bedste bog om emnet jeg kender)
Jens Laigaard er den danske forfatter, der har skrevet mest om såkaldte overnaturlige fænomener i bredeste forstand, både for børn og voksne. I bogen her giver han en grundig beskrivelse af fænomenet spøgelser, både de mange mere eller mindre dokumenterede møder med sådanne. I spøgelser kan man læse om alt fra genfærd og gravskikke, poltergejster og spøgende dyr til hallucinationer og tankeoverføring. 

Dragemønten

(Ny spændende og medrivende spirituel roman)
En spirituel spændingsroman

Arkæologen Viktor Johannesen finder i 1906 under udgravning i Gobiørkenen, en mønt. Denne mønt er meget speciel og han efterstræbes på livet af personer, som vil have fat i mønten og han jagtes af folk, som han mente var hans venner. Viktor søger tilflugt i et buddhistisk kloster.

Ved årtusindskiftet aver den clairvoyante Liv Johannesen mønten efter sin far og slægten før ham. Hun er den udvalgte der skal fører mønten sammen med et skrin i Peru, når tiden er inde. I Peru findes et stykke pergament som fortæller om legenden og det afleveres til Den Katolske Kirke. Nu går en hæsblæsende jagt ind på at få forhindret at legenden føres ud i livet.Citat fra Nekropolis side

 “Nekropolis er en specialbutik for heksekunst, shamanisme, okkultisme og magi. Bogcafeen er også et mødested for det okkulte og spirituelle Danmark, både på internettet og i den fysiske verden.”  
Bjarne Salling Pedersen fra Nekropulis siger de fem bøger jeg altid gerne vil have stående på hylden:

Aleister Crowley: Liber ABA (Magick)

Den består af fire dele: Mysticism, Magick (Elementary Theory), Magick i teori og praksis, og ΘΕΛΗΜΑ-loven (The Equinox of the Gods). Det indeholder også adskillige bilag, der præsenterer mange ritualer og eksplicitationspapirer.
.

Carlos Castaneda: En Anden Virkelighed

Den amerikanske antropolog Carlos Castenada fortsætter i denne bog beretningen om sine møder med den indianske medicinmand Don Juan. I bogen søger han dybere ind i Don Juans verden, Gennem et vanskeligt og krævende uddannelsesprogram.

Cornelius Agrippa: Three Books of Occult Philosophy

De tre bøger beskæftiger sig med elementær, himmelsk og intellektuel magi. Bøgerne beskriver de fire elementer, astrologi, kabbalah, tal, engle, Guds navne, dyder og relationer med hinanden samt metoder til at udnytte disse relationer og love i medicin, scrying, alkymi, ceremonier, oprindelse af hvad der kommer fra hebraisk, græsk og kaldeisk kontekst .

Sir James Frazer: The Golden Bough

Et studie i komparativ i magi og religion, dette er et omfattende, sammenlignende studie, som første gang blev offentliggjort i1890. Frazer forsøgte at definere de delte elementer af religiøs tro og videnskabelig tanke, diskutere fertilitetsritualer, menneskeligoffer, den døende gud, syndebukken og mange andre symboler og praksis, hvis indflydelse var udvidet til kultur fra det 20. århundrede.

Tor Nørretranders: Mærk Verden

 ”Mærk verden” beretter om en række overraskende videnskabelige opdagelser, der anfægter vores vante forestillinger om bevidsthed, information og civilisation. Med stor elegance, vid, humor og indsigt bringes videnskaben i kontakt med erfaringer fra hverdagens verden i en stor anlagt fortælling. En af bogens mange pointer er, at de fleste menneskelige færdigheder – fra dans til fodboldspil til tænkning og samtale – bedst udøves, når man ikke er bevidst om dem. Tor Nørretranders præsenterer i ”Mærk verden” en udfordrende sammentænkning af skelsættende nybrud i naturvidenskabens billede af verden og et tankevækkende bud på hvad det vil sige at være menneske.

Bjarne fra Nekropolis siger :
“Men meget svære valg … min egen yndlingsbog er Crowley’s 'Book of Lies', men det er temmelig svær", 
Hov så kom der lige en 6. bog

Alister Crowley’s “Book of Lies”

Bogen består af 93 kapitler, der hver består af en side med tekst. Kapitlerne indeholder et spørgsmålstegn, digte, ritualer, instruktioner og uklare allusioner og kryptogrammer. Emnet for hvert kapitel bestemmes generelt af dets nummer og dets tilsvarende gabalistiske betydning.Asdun’s egne anbefalinger

“En side der formidler info, der er interessante for de danske hekse,
 Asdun en side for hekse, af hekse, om hekse. “ 

Jorden Synger af Annette Høst

Her har ve en sejdkyndig troldkvinde, der arbejder ud fra Nordens magiske traditioner. Hun har undervist i shamanisme siden 1989.

I Jorden Synger viser hun, hvordan alle, der har lyst, kan hente indsigt og styrke hos naturen. Hun fortæller om elverfolk, trolde, jætter og andre af de væsner, der befolker den nordiske natur og mytologi. Hun trækker både på sin egen erfaring og på sin viden om gammel nordisk, indiansk og keltisk tradition. Og hun fortæller, hvad du selv kan gøre, hvis du vil rådslå med naturens kræfter – og træde ind i et eventyrrige, der er lige nu og her. 

Heksens håndbog af Dannie Druehyld

Heksens håndbog” er en moderne introduktion til hekseriets kunst, der systematisk gennemgår heksens levevis og værktøj, samt gudindernes, træernes, kildernes og vindenes betydning. Bogen beskriver heksens liv hele året rundt, giver gode råd i kærlighed og pengesager, deler en række opskrifter på de berygtede flyvesalver og et leksikon over urter. (bogen er nærmest et most eje for den danske heks)

Lær og forstå Wicca – af Scott Cunningham

Her præsenteres nutidens wicca-religion, som er en blid, jord-orienteret religion helliget Guden og Gudinden. Bogen viser hvordan det er muligt at leve magisk, spirituelt og helt i overensstemmelse med naturen.  Scott Cunningham har en let tilgang til wicca og det smitter af, er brugbar for både wiccaner og ikke wiccaner, han har meget godt at byde på.

Magi og heksekunst – af Dalua 

  I den bog om magi og heksekunst kan du lære alt om heksetroens historie, heksene som de findes i dag. Du kan opleve og genskabe ritualerne som de fandtes fra gammel tid, årstidernes ritualer, gudepåkaldelser, påkaldelser for elementernes væsner og hjælpeånder. Du kan lære praktisk magi som det bruges i dag, og at forudse fremtiden igennem orakler og drømme. Du kan begynde at forstå hvordan man gennemskuer verden og oplære dig selv i de gamle mysterier.
 diverse bøgers tekst er blandet med hvad hver i sær selv har sagt om bøgerne og tekst fra saxo.com, bog-mystik.dk og WP.