Når det koster at være heks

 

Men nogen gang sker livet

Og nogen gange tager det en drejning man ikke lige havde set komme. I sommeren 2012 skete der noget i mit liv der ændret min måde at tænke på, at se mig selv på, at agere på og selv om det tog nogen år at bundfalde er det først nu jeg helt kan rumme det. OK skal jeg være helt ærlig skete der rigtig mange ting på samme tid! Min mor døde, min x var en total bøv, en veninde valgte at gøre præses det hun sagde hun aldrig kunne finde på, osv. osv. osv.

Alt var i kaos, som her er meget forenklet, midt i det hele var det at en pædagog fra min datters frit besluttede at angiver mig til kommunen, det starte med at min datter var træt og en medhjælper spurte til det, i følge rapporten havde denne medhjælper spurt ind til det 5 gange og 5 forskelige svar var kommet, den sidste gang snakkede min datter og medhjælperen om nogen små sår min datter havde på ryggen øverst halvdel.

Medhjælperen spurte denne 5´te gang  om hun var blevet stukket, det sagde hun ja til, medhjælperen lavede en tegning at en nål og en kanyle, vad var hun blevet stukket med ? Min datter plejet på kanylen og sagde der var grøn væske i og at det var mig (mor) der gjorde det! Det blev der selvfølge handlet på, og det var den situation jeg stod i. Jeg blev kaldt til møde af Su chefen, der dengang var midlertidig leder. De fortalte mig om hele hændelsen og jeg var fuldstændig lamslået og knust over at nogen kunne tro dette om mig. De fortalte mig at de havde sendt anmeldelse om overgrab op på kommunen og så ville der komme en undersøgelse – de havde gjort deres job!

Jeg spurte hvorfor de ikke havde snakket med min anden datter, hvorfor de ikke havde snakkede med sundheds sygeplejen på skolen eller i det hele taget snakkedet med skolen om der var noget de mistænkte! og jeg fortalte at både min datter og jeg var blevet angrebet at loppe bid og at jeg også selv havde nogen. De var lige ligeglade, de havde en mistanke og det var deres job at anmelde det.

Dagen efter henvendte jeg mig til min læge og fik ham til at se om det var om kanyle mærker eller loppe bid – det var bid og der blev lavet en rapport om insekt bid og jeg tog en kopi af den med mig, Su chefen ville ikke se den.

Jeg ringede op på kommunen og spurte til råd hos ham der er mellem ledet mellem institutioner og forældre, han kunne ikke finde at anmeldelsen var kommet, han sagde at jeg skulle undersøge om de havde fortrudt og alligevel ikke sendt den op. Jeg ringede Su chefen op, hun var lige optaget men der skulle nok blive lagt en besked, men hun ringede ikke tilbage, det gentog sig dagen efter. Da jeg hentede piger gik jeg hen og sagde jeg lige ville snakke med hende, hun havde så lige fri om 5 minutter såååååå det mente hun ikke lige havde tid til……min kommentar – “så bruger du de 5 minutter på mig!”

Det gjorde hun så, de havde først været nede og aflever brevet en time tidligere samme dag, hun gjorde bare sit job, igen viste jeg hende rapporten fra min læge, men hun ville ikke se den, jeg spurte hvad der gjorde at hun var så sikker i sin sag, hvad der gjorde at hun kunne finde på at tænke sådan om mig! – Det fik jeg ikke svar på for hun havde fri!

Jeg snakkede dagen efter med ham fra kommunen, han havde fundet brevet og fjernet det fra der hvor det var stillet til, for også han syndes, at det var en noget mangel fuld undersøgelse og at der var noget der ikke hang sammen, han anbefalet et møde mellem ham, Su chefen og mig og sådan blev det….efter at jeg havde sagt mit, Su chefen sit og jeg havde afleveret rapporten fra lægen til manden fra kommunen….som Su chefen stadigvæk nægtede at kigge på, spurte jeg igen hvorfor hun ikke stolede på mig, hvorfor det sammenarbejde vi havde haft omkring, ja dagligdas halløj, ikke viste at sådan en mor var jeg ikke ! Hun svarede at det gjorde hun, for hun havde overvejet at nægte at udlevere mine børn og ringe til politiet, så de kunne hente dem og det havde hun jo ikke gjort …vel!

Igen total lamslået og dybt ulykkelig over at dette kunne ha` været en virkelighed, gik jeg hjem. Su chefen fik en time at tænke over om de ville trække anmeldelsen tilbage. Det ville de ikke. Ham fra kommunen lavede en undersøgelse om man kan se forskel på insekt bid og kanyle stik hvilket man kunne/kan og herefter stoppede han sagen, dvs. det hele blev registeret osv.

Jeg blev  spurt om jeg ville føre sag mod Su chefen, men hvis du kan huske starten af min historie var der rigtig mange andre ting af tage sig af og jeg havde ikke mere overskud. Der gik noget tid og da den rigtige chefs kom tilbage snakkede jeg med ham om det og fortalte at jeg enlig havde fortrudt at jeg ikke var gået videre med sagen, jeg følte mig såret og at det vare en heksejagt (det var bare et ord jeg brugte, jeg tænkte ikke rigtigt over det). Han sagde men er du heks? ja undskyld men det har jeg hørt noget om, sagde han. -Ja jeg er heks, men derfor skal jeg ikke behandles på denne måde alligevel, det er der ingen undskyldning for. Han gav mig ret og indrømmet at jeg havde været udsat for en menneske der ikke kunne rumme at jeg var heks – det handlet ikke om min datters sår eller om hvordan vi som familie fremstod, det handlet om at jeg var heks!

Det gør ondt at tænke på at nogen ville overgive politiet mine børn fordi jeg går med bare tær, mærkeligt tøj og føler en sammenhæng med naturen. Det gør til gengæld også godt at nogen gider lytte og se logik i hvad der forgår (som ham på kommunen) – tak for det!!

Før denne oplevelse var jeg meget aktiv, formanede andre hekse at de skulle hjælpe til med at vise verden at vi ikke var farlige, at vi skulle hjælpes ad med at inspirerer de “nye” frø…..jeg var på messer, jeg havde asdun.dk og var på radio osv. Det var her igennem at Su chefen opdaget at jeg var heks, det var ikke noget jeg selv havde sagt til friten. Der gik lag tid før jeg enlige havde det godt med at være hvem jeg er igen, det er nu det jeg er bedst til, altså at være mig.