Hvad er en heks?

28. januar 2019

Tjaa det lyder lidt flabet, men en heks er en der praktiserer heksekunst. 

Hvad vil det så sige at praktisere hekse kunst? Jeg læste en gang at heksekunst er kunst, videnskab og spiualitet, den beskrivelse giver god mening.

Kunst

Man kan læse masse bøger om hvordan ritualer gøres og hvordan man lever som heks, men faktum er at ikke to hekse gør det på samme måde i samme slags ritual fx er en godt til at synge og hun/han kan i sine ritualer brug sang, chant, mens en anden der synger så fuglene flygter fra skoven, måske ville fortrakke at digte eller brug tromme. Der også en kunst i at finde den rigtige udtryks form, i for forhold til hvor man er i livet – forandringer udfordre kreativeten.

Videnskab

Den “almindelige” videnskab har udgangspunkt i den verden,  vi oplever i dagligdagen. Det gælder ikke for kvantefysikken. I den kvantefysiske verden   kan alle objekter opføre sig både som partikler og som bølger, som er udstrakt over en del af rummet. Aaarrr… hvad betyder det lige? 

* Malte Tichy, der er postdoc ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet siger : »Vi er vant til, at tingene opfører sig på en bestemt måde i vores almindelige verden, men alt foregår meget anderledes, når man bevæger sig ned i den mikroskopiske verden.«…

»Tidligere troede man, at de to forskellige verdener udgjorde to yderpunkter, og at der ville være en glidende overgang imellem dem. Men vi viser i vores undersøgelse, at det ikke er tilfældet. Der foregår også mærkelige ting i overgangen mellem de to verdener«. 

Heksen anderkender, at den hverdag de fleste af os oplever på de fysiske plan,  ikke er hele billet af hvad der enlig forgår omkring os. 

En heks lader sig ikke slå ud af videnskaben, de er oftest animistisk anlagt og fra deres synspunkt er det bare den videnskaben der ikke er er udviklet fint nok til at kunne måle det der sker omkring os.

spiualiteten

Heksen ser livs-ånd i alt, fx i lufte,. vandet, planterne, dyr, sten:

Ånden/ livet/ energien dels op i feminin og maskulin, for en hel del heks kommer det til udtryk i brugen af deity (guddom) og da heksen er polytheistic, altså at man bruger mere en en deity (guddom), kan disse have mange ansigter. Om den feminine energi bliver repræsenteret af jomfru Maria eller Kali og den maskuline bliver repræsenteret af Thor eller Vishnu er ligegyldigt, da energien løber igennem dem alle og er udtryk for forskelige aspekter af  den feminine og maskuline energi. I princip ville de  kunne bliver repræsenteret af film helte eller tegne series figur.

Den feminine energi/ Gudinden

gudinden kan fx. være  jorden, månen, natten og havet, den energi hun står for er rummelig, kærlig, rå, livgivende, men også mørk og krigerisk og hevegnrig. Hun bliver ofte i moderne hekse verden vis som den “triple” gudinde her er hun jomfrugen, moderen og den gamle kone.

Den maskuline energi/ Guden 

guden kan fx være  skyen, solen, vegetation, han er også dyrenes herre en kriger, en beskytter og konge.

Han bliver i den mordernet hekse verden ofte set som den hornet gud.

Vil det sige heksen er religiøs?

Hos den moderne hekse, glider det at være heks sammen med dagligdagen og danner en livsstil med kendskab til teknikker af magiske/ okkulte karakter, det kan være alt muligt inde for fx urter, krystaller, healing, spådom, væsner af ånd osv. 

Det er en naturreligion/livsstil, det er at se/høre/føle det guddommelige i vores omgivelser naturen. At komikere med havet, vinden og jorden. At se naturen fødes, leve og dø, for så at blive genfødt året efter. 

Dvs. at anerkende naturen kører i ring, i årstiderne er en cirkel af gentagelse, fødsel, liv og død, for igen at blive forår/ genfødt osv., dette ser en stor del hekse også som en billedet  af deres eget liv og tror derfor på reinkarnation. 

Hekse anerkender at vores handlinger har virkning for andre og omvendt, en del hekse har opfattelsen at ting der sendes ud, sendes trefoldigt tilbage. I min optik tænker jeg, at det du sender ud bærer du på i krop, sind og ånd og ikke noget med giver du en lussing får du 3 tilbage!

Som heks tror man ikke på gud/Jave eller Satan, hvilket gør beskyldningerne for at være satan tilbeder rimelig komiske. For hekse er der en dobbeltsidet energi der både har det maskuline og feminine, det mørke og lyse i sig, dette skaber balance og for nogen (ikke alle hekse) udtrykkes det i før omtalte gudinde og gud der skaber balance i mellem sig. 

Men hvad er en heks så?

En heks kan være en kvinde og det kan være en mand. Kvinde og mand er lige, derfor er der problemer i at kalde det ene køn noget andet, men det er der ligevel nogen der gør. Heksen er mørket og lyset af jordens kraft, de lever med naturens rytme og månens cyklus.

Så hvad er en heks? Det er en der praktisere heksekunst? Hvad er heksekunst? Det er kunst, videnskab og spiritualitet og  en heks er en der lever kunsten, videnskaben og spiritualiteten.

Foto af heksene Mira Hope Calendula 

sandt eller falsk bilder DK

* Videnskab.dk Kilde