Hedenske Lejer

Sammen er vi fri

Hedensk Sommer Lejer

Hedensk Sommerlejr begyndte i 2009. Målet er at mødes med andre mennesker med samme interesser inden for hedenskabet, så vi kan skabe kontakter og venskaber, blive inspireret og lære af hinanden. På lejren ønskes der at skabe et åbent fællesskab, hvor vi trygt kan fokusere på alternative interesser og udfolde os fuldt ud, så der er plads til de forskellige hedenskabet som hekse, shamaner, asatro osv. 

Det er 3 dage, med hygge, workshops og god mad. 

Hjemmeside

billedet er fra sommerlejerens egen hjemmeside. 

Hedensk Vinter Lejer

Hovedformålet med Hedensk Vinterlejr er at afholde en årlig lejr med udgangspunkt i hedenske traditioner.

Hedensk Vinterlejr skal virke for at udbrede viden og kulturel forståelse for hedenske traditioner og hedensk praksis, i et kulturelt folkeoplysende perspektiv.

Ved overgangen til kristendommen var det ofte folk på landet, som var længst om at tilgå den ny religion, kristendommen, dvs. De troede på de ældre religioner. På samme måde kommer det engelske ord for hedenskab “paganism” af latin “paganus”, der betyder én, der bor på landet.

Med hedensk forstår foreningen traditioner og tro, som ikke umiddelbart passer ind i den traditionelle kristne folkekirkelige forståelses ramme.

Det kan være interesse for ånder, naturmedicin, reinkarnation, shamanisme eller religiøse overbevisninger som ase- og vanetro bl.a.

Hjemmeside

Billedet er fra FB siden