Hedenskab i Danmark

Hedensk oplysningsforum

Tankerne bag Hedensk oplysningsforbund (HeOF) er at skabe plads til debatter og arrangementer om alt muligt indenfor hedenskabet. Det kan være oplysning, menings- og vidensudveksling blandt det hedenske folk.

Fordi folkene bag HeOF tror på, at når mennesker mødes og taler sammen, så lærer alle parter noget, blev Heof pr. 1/10-2010 godkendt som folkeoplysningsforbund af Odense kommune, og kan dermed leje kommunale lokaler i Odense området (fortrinsvis på skoler). Dette er netop for at lave arrangementer hvor folk kan mødes. 

Hjemmeside  – Facebook

Den 15 november 1997, stiftede 12 personer et Alting for det, der i dag hedder “Forn Siðr – Asa- og Vanetrosamfundet i Danmark”. Fra da af arbejdes der på at være et reelt alternativ til andre trosretninger. Den 13. december 1999 ansøgte Forn Siðr om officiel godkendelse, som trossamfund i Danmark og 4 år efter lykkedes det.

Forn Siðr er den eneste asatro organisation i Danmark, der er godkendt som trossamfund. Som religion rummer det hyldest til sol og måne, en tak til de små landvætter og husnisser, et fællesskab med den natur, vi alle er afhængige af og ikke mindst; en levemåde du kan stå inde for overfor dig selv, og dine medmennesker. Som medlem modtager du medlemsbladet Vølse, der udkommer 4 gange om året. Ellers har du, som medlem en garanti for at kunne blive viet, begravet eller få dine børn knæsat i din egen tro.

Hjemmeside

Asatro Samling er en idé af Majken Ravn Rimhøj og Bjørn Ravn Rimhøj, som har til formål at samle Asatro fra nær og fjern, i gensidig respekt for hinandens forskellige måder at være Asatro på. Målet er at skabe de mest frugtbare betingelser for Asatroen som trosretning. Alle Asatro grupper der også har dette som mål, er Asatro Samling åben overfor at samarbejde med, ligesom vi også er åbne overfor samarbejde med eksterne partnere.
Hjemmeside