Bøger til en nybegynder

Hvad ville du anbefale en nybegynder??

læs, læs og læs – Hvilken bøger?? tja det kommer da an på om du hælder til wicca siden eller ikke? Det er nemt at anbefale nybegynder wicca bøger, fordi inde for wicca er der udgivet en masse bøger, hvor ikke wicca hekse halter lidt bagud, men der kommer heldigvis hele tiden nogen nye til. Her vil jeg hive fat i 6 wicca bøger, ikke fordi jeg er wicca, eller anbefaler at man skal være wiccaner, men simpelt hent fordi det er de 6 jeg oftest støder på, og tilfældigvis har jeg dem på hylden og de er til at få fat i. og en der ikke er wicca og en der absolut ikke er wicca. 

Teen Witch af Silver RavenWolf 2002

Altså Silver RavenWolf er en fantastisk formidler og god historie fortæller, men du skal tag det hun siger med en gran salt, hun har en tilbøjelighed til at sige “det her er sådan det er – punktum”, det er nok en af de vigtigste ting in for både wicca og hekseri det er der ikke noget der heder! Nå men selv bogen har lidt af det hele, du kan komme i gang med samme, den opfordrer dig som sådan ikke til at tænke selv. Det er bare som hun skriver, der er brugbare ting i bogen både for teen og ældre. Ikke en ynglings bog den kan få 3 ud af 6 heksehatte. Jeg har det med den som mange af hendes bøger, jeg læser dem og tjekker lige op andre steder, bare lige fordi jeg har fundet for mange mystiske ting i hendes bøger. 

If you want to be a WITCH af Edain Mccoy 2004

Fantastisk nem at læse, Edain Maccoy har en let tone og en “jeg kan også tage fejl” attitude. Det nok meget godt, for hun har det med at klummer lidt rundt i de historiske ting og ikke alle info er helt sandfærdige. Men ellers har denne bog også lidt af det hele, den opfordre dig til at tænke vider og ud over bogen. Hun holder meget fast i at det at være heks er en religion og at der er gud og gudinde involveret, det uden diskussion. Men hvor Teen Witch bare kaster en færdig løsning i hovet på dig, så giver denne bog det du virkelig som minimum bør vide. Den får 3 måske 4 heksehatte ud af 6 – nok 4 fordi den var så læse venlig. 

Wicca a guide for the solitary pracitioner Scott Cunningham 2004

En absolut klassiker og bogen bag den danske udgivelse “lær og forstå wicca”, Scott Cunningham kan noget pudsigt, han kan guide dig igennem uden at fortælle hvad du SKAL gøre, her er muligheden for at blive inspireret af hans måde at sætte tingene op. Dette er nok også derfor, en af de mest anbefalet bøger når du starter op. I denne bog har du også lidt af det hele med og alligevel lidt mere til, som sagt den ligger en skitse op, du selv kan forme vider på. Den er meget håndgribelig med ideer til hvad du kan skaffe af ting og sager, hvordan du bruger dem og eksempler på ritualer. Den er nem at læse, både den danske og engelske udgave. Denne kan faktisk god lige snige sig op på 5 ud af 6 Heksehatte, også selv om jeg ikke er wiccaner, kan jeg tit finde noget i Scott Cunninghams bøger jeg kan bruge til noget og blive inspireret af. 

Bucland´s Complete book of witchcraft af Raymond Buckland 1986

Igen en af de let læselig, det elsker jeg som ordblind!, Raymond Buckland har en herlig “det er sådan her det er, men det er ok at gøre det anderledes” tone, denne bog er delt op i lektioner så den enlig kaster dig ud i wicca verden med det samme, men samtidig opfordre den dig til at tænke, mens du går skridtene med ham. Han har nemlig bygget bogen op så der er som han underviser dig, det er lidt hyggeligt. ved hver lektion afsluttes med spørgsmål og der er masser af ideer til hvad du ellers kan læse af bøger om det lige gennem gået emmerne. Der bliver skrevet ud fra hvordan det er i en cirkel/coven og hvordan du gør når du ikke er i en cirkel/coven. Han har også med hvad du skal bruge og hvordan du laver det og bruger det. alt i alt en rigtig god begynder bog som kaster dig i gang med det samme. den får også 5 heksehat ud af 6. 

Witch School first degree af Rev Donald Lewis-Highcorrell 2005

Som det kan forstås af titler er dette 1 ud af flere, mere specifikt 1 ud af 3.  Den tager udgangspunkt i den hurtigst voksende wicca tradition i USA lige nu Correllian. Denne bog er også bygget op efter lektioner og spørgsmål efter hvert kapitel, denne bog har den fordel at der er youtuber der snakker om den, så her kan du lige få en ekstra dimension på det du læser, samtidig er hele skolen bag Witch Shhool, som du kan blive en del af og få støtte ved, dette giver mulighed for netværk osv. Den får 4 1/2 heksehat, mest fordi jeg ikke helt er i Correllian hjørnet. 

Magi & Heksekunst af Dalua 1999

En bog på dansk, den er bygget og af en samling af artikler og essays, den er læse venlig og den er en der har lidt af det hele og er lige til, der er ikke noget “jeg syndes det her det er sandheden,” den er bare. Den er meget anderledes end de andre, selv om den alligevel har lidt af det hele med. Den kan læses fra ende til anden, men den ligger op til at være opslagsbog. den tager fat i forskellige emner inde for magi og forskellige teorier, umeldbart mangler jeg sammenhæng, men det er ikke det bogen sigter efter, den er helt klart værd at læse, også selv om der er mange steder hvor jeg tænker hmmm. Den får 4 ud af 6 Heksehatte. 

Heksens Håndbog Dannie Druehyld  1987

Lad os da lige tage en dansker mere! Denne bog er ikke wiccan…..og alligevel er der tråde der trækker, som en hver heks har Dannie Druehyld udviklet sig og i denne bog er der lidt af det hele. I Danmark er den en absolut klassiker, den har et herligt lige til og fortællende sprog, de ting der måske kan være lit svære bliver pillet helt ned og gjort ubesvarlige. Det er den bog som var min første rigtige hekse bog og jeg holder meget af den, nok mest fordi det var den første og den kunne vise mig at jeg måske ikke var så tosset, eller som minimum at der var flere af slagsen – i dag er der et støre udbud. Det er en god begynderbog. Den får 5 ud af 6 stjerner, og enig får den 6. Bogen er efter hånden udgivet med rigtig mange forsider. 

The Inner Temple of Witchcraft af Christopher Penczak 2002

Se det er en sjov en her, for Christopher Penczak kræver noget af dig! Ikke som en høflig opfordring til at tænke over tingene, som Buckland gjorde. Men han tager kompliceret ting ned på jord højde og gør det forståelig, uden at tale ned til dig. Han gør tingene overskuelige. Bogen er den første af en serie og det er basal viden, den er bygget og for heksen der ikke er i en cirkel/coven og som en rejse over et år og en dag. Bogen er tæt pakkede med viden og øvelser og som med Bucklands og Rev Donald Lewis-Highcorrells bøger er det en enlig uddannelse i det at være heks. Her er vi ikke i en wicca sone, dog fortæller han om andre traditioner og opfodre dig til at tage stilling. Han har rigtig meget mere af det mere med. Den får den 6 ud af 6 heksehatte. 

Hvilken bog ville jeg anbefale, dem alle sammen! Der er ingen nem vej her, men du får viden ved at læse, lære og prøve dig frem.