Bøger igen

Der er balde i hekse verden over bøger der bliver skrevet af opdigtet hekse personer, med indhold af gamle hekse bøger kommer fra private label rettigheder (PLR) og hvad er det så? det er en licens, hvor en forfatteren har solgt  immaterielle rettigheder til deres arbejde. Det vil sige andre stort set kan bruge tekst og sætte sit eget navn og billede på, lave om på det osv.

Nå da, der har været lidt blade om de nye hekse bøger og kan man stole at forfatteren er hvem han/hun siger og er heks og ikke bare en bøv, i stede for at blive harm over forfatter rod kunne vi jo dykke ned i en liste 8 af nyrer bøger der er værd at læse.

Mat Auryn er blokker og har skrevet denne bog som er udkommet i 2020, der er pænt læse venlig og har rigtig meget at det indvendige “hekse” arbejde og det kritiske her i. Indrømmer jeg ikke har nået at læse den hele i skrevende øjeblik.  Amazon skriver :

“Oplev, hvordan du kan være en stærk psykisk heks med denne bog om at udøve energi og vække dine psykiske sanser. Psychic Witch udforsker forholdet mellem psykisk evne og magi, og fletter dem sammen for at skabe et stærkt fundament for at få adgang til det fulde potentiale i dit sind, krop og ånd.

Mat Auryn afslører nogle af sine mest beskyttede tip, hemmeligheder, praksis og meditationer, så du kan mestre opfattelsen og manipulationen af energi. Med over 90 øvelser og de indre værktøjer, du har brug for for at udføre magick hvor som helst og når som helst, hjælper Psychic Witch dig med at indstille dig selv og verdens subtile energier”

Ok den er 2006 men alligevel vil det vær en af de “nye” bøger jeg ville anbefale til en begynder af wicca, vi kan ikke blive ved med at anbefale de bøger der er skrevet i 18-blomkål og det er en helt god en af slagsen. Amazon skriver: 

” den omfatter både det åndelige og det praktiske, Wicca for begyndere er en grundlæggende på filosofier, kultur og tro bag religionen uden at miste det mysterium, der får mange studerende til at ønske at lære. Denne bog beskriver praksis som jordforbindelse, rejst energi, visualisering og meditation og tilbyder øvelser til kerneteknikker, inden de begynder i mere komplicerede ritualer og spellwork.”

Blokker og youtuber som for øvrigt er rigtig glad for at snakke om bøger, har skrevet denne, jeg indrømmer at jeg ikke har fået læst den men Saxo skriver:

“Denne bog udforsker strukturerede, coven baserede stilarter af Wicca, hvor udøverne typisk sporer indledende linjer tilbage til Wiccas tidlige stiftere. Når vi diskuterer bugter, initieringer, afstamninger, praksis, etik og mere, deler Wicca tip og ideer til, hvordan man får mest muligt ud af denne dybe tilgang til hekseri.

Oplev, hvordan du genkender sunde, velrenommerede bugter. Lær hvordan du navigerer i processen med at bede om træning og få succes i en ydre domstol. Udforsk den åndelige styrke af afstamninger, hierarkier og indvielse. Denne bog inkluderer også bidrag fra flere udøvere, der giver værdifulde førstepersonsperspektiver på, hvordan det er at være på den traditionelle Wiccan-sti.”

Jason Mankey har en skøn gå bag om tilgang til hekserierne og historien. Amazon skriver:

“Ritualer og ritualer om trolldom er livsændrende oplevelser, men de er også gennemsyret af mystik. Transformativ hekseri dykker ned i nogle af de mest vedvarende mysterier i håndværket og giver indsigtsfuld vejledning til at rejse og styre magickal energi i overensstemmelse med dine ønsker. Jason Mankey destillerer sin årtiers erfaring, når han deler praktisk visdom for at hæve en kegle med magt og detaljeret indsigt i at skabe magtfulde ritualer for dedikationer, indvielser og hævninger. I sit kapitel om at tegne månen giver han en levende udforskning af påkaldelsen og de subtile nuancer i forberedelse og henrettelse, der kan tage ritualet til dets mest magistrale højder. Denne bog diskuterer også et af de mest mystiske af alle magiske ritualer – Great Rite. Uanset om du er interesseret i Great Rite i tolkningen eller i sandhed, er der meget at hente fra oplevelserne relateret her om et emne, der ofte behandles som tabu i store dele af den magiske litteratur.”

Raven Grimassi sidste bog inden han døde, udkom i 2019 og er bestemt en et kendskab være også selv om hans tilgang til heksekunsten ikke historisk rigtig men spirituelrigtig. Amazon skriver:

“Raven Grimassi er blandt de banebrydende forfattere af den moderne hekseri-renæssance. I What We Knew in the Night præsenterer han et sammenhængende og komplet hekseri-system baseret på traditionelle kilder. Forfatterens forudsætning er, at forfattere begyndte i 1980’erne med fremkomsten af ​​moderne metafysisk udgivelse og præsenterede meget personlig trolldomspraksis. I processen faldt traditionel og tidligere veletableret praksis i uklarhed, hvilket potentielt kan føre til forvirring.

Det, vi vidste om natten, afslører og tydeliggør de nedgravede perler til en ny generation, der samler og integrerer nøglekomponenter i hekseri, fortid og nutid. Grimassi fastlægger centrale mystiske og praktiske fundamenter om hekseri og gendanner deres vigtige rolle.”

Igen har vi en youtuber og denne gang også en podcaster, der med sin med forhater har han skrevet en helt igennem nede på jorden bog. Goodreads skriver:

“Traditionelt hekseri er en animistisk form for trolldom, der bevæger sig væk fra de religiøse høstfestivaler og fertilitetsindstillede praksis forbundet med den mere almindelige Wiccan-form for hekseri. Meget få af os i denne tidsalder er landmænd eller afhængige af afgrøder og høst. Regionalt traditionelt hekseri lærer folk at finde deres håndværk i deres egne baggårde, i det ukultiverede land eller bybilledskab både og i deres forfædre snarere end i gamle udenlandske guder eller i en neopagan-stil religiøs form for hekseri. Det handler ikke om, hvor du er fra, men hvor du er.

Materialet kan tilpasses til ethvert område, hvor praktiserende bor. Selvom manglen på guddommelig tilbedelse og hellige dage er en væsentlig del af forfatternes ikke-religiøse tilgang, præsenterer denne bog et komplet system med praksis, der bruger ritual, sang, trance, de seks stier til hekseri som defineret og forklaret af teksten og praksis i forbindelse med traditionel hekseri.”

Her bliver der skrevet om forhold til, guddomme, forfædre, ånder og andre væsner på en lidt anden måde end jeg har set før. Amazon skriver

“Denne bog er en invitation til at komme i kontakt med de ånder, du føler omkring dig, hædre dem og dele deres historier, så de kan leve videre, og så du kan blive din sandeste selv. På disse sider vil du opdage, at du kan interagere med guddomme, dine elskede døde og feer, hvilket fører til vækst og ekspansion både åndeligt og følelsesmæssigt.

Lær at nå ud over den verdslige verden og kommunikere med andre eksistensområder. Udforsk praktiske teknikker til at arbejde med intention, udvikle dit eget sted med magt og forhandle med de ånder, du kontakter. Med dusinvis af øvelser såvel som instruktioner til begyndere og erfarne spirituelle praktikere er denne bog en guide til at indlede og opretholde relationer, der er mere magtfulde end du nogensinde kunne forestille dig”.

Under alt det her stormvejer med rigtige forfatter eller ikke var der en der blev fanget i det hele Lisa Chamberlain, men ud fra det jeg har kunne finde, ser der ud til at være en rigtig heks af slagsen 😉 og alle stede jeg for info om hende er det pænt solide bøger så selv om jeg har til gode at læse nogen af disse bøger komme hun med på listen og vi vælger da en begynder bog Saxo skriver:

“Alt hvad du behøver at vide for at starte din Wiccan-rejse Det anslås, at der er over 1 million praktiserende Wiccans rundt omkring i verden i dag. Dette antal var tidligere meget mindre, men interessen for Wicca, hekseri og moderne magi er steget eksponentielt i de sidste par årtier. Den dramatiske stigning i denne naturbaserede religion skyldes i det mindste delvist Internettet – for bare tyve år siden havde folk, der var nysgerrige efter disse emner, ofte kun få adgang til troværdig information, især dem uden en god New Age eller okkult boghandel i nærheden. Men appellen fra Wicca vokser også sammen med de stigende kompleksiteter i vores moderne højtryks mainstream samfund.”